@DJTdesk

Account dat berichten Trump doorzette verwijderd door Twitter

06 mei 2021 19:33 Aangepast: 06 mei 2021 19:37
Donald Trump Beeld © Getty Images

Een Twitter-account dat berichten plaatste van de nieuwe blogsite van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump is woensdagavond offline gehaald.

Het account @DJTDesk tweette de inhoud van de website The Desk of Donald J. Trump, een soort microblog die door Trump gebruikt wordt om zijn mening te delen. Trump werd begin dit jaar van verschillende blogging- en sociale mediaplatformen verwijderd voor opruiing en het oproepen tot geweld.

Volgens de New York Post is niet duidelijk of het account daadwerkelijk van Trump was. Vertrouwelingen van de voormalige president zouden dat ontkend hebben. Twitter haalde het account offline omdat het in strijd was met de regels tegen het omzeilen van een Twitterban, meldde het bedrijf aan de krant.

Verschillende soortgelijke accounts werden in de loop van donderdag offline gehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Oversight Board

Donald Trump blijft voorlopig verbannen van Facebook en Instagram

Permanente ban

De site heeft Trump permanent verbannen van het platform. Die ban houdt ook stand als Trump nogmaals verkozen zou worden tot president.

De Oversight Board van Facebook maakte woensdag bekend dat Trump voorlopig ook niet op Facebook of Instagram terug mag komen. Het platform kijkt over zes maanden opnieuw of Trump nu wel terug mag komen.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van