Fortnite

'Epic vroeg Xbox om kosten online gamen te laten varen voor Apple-strijd'

04 mei 2021 20:06 Aangepast: 04 mei 2021 21:29
Het bedrijf achter de game Fortnite en Apple staan tegenover elkaar in de rechtszaal. Beeld © dpa Picture-Alliance / FrankHoermann/Sven Simon

Epic Games probeerde net voor de strijd met Apple om Microsoft te overtuigen te stoppen met de verplichte abonnementen voor free-to-play (gratis te spelen) online games.

"Epic heeft plannen voor augustus die een geweldige kans bieden om te laten zien hoeveel meerwaarde spelcomputers en pc's hebben ten opzichte van mobiele platformen", schrijft Epic in een brief die in 2020 aan Xbox-topman Phil Spencer is gestuurd. Epic Games zocht in augustus van dat jaar expres ruzie met Apple over de commissie van 30 procent op in-app aankopen op iOS.

Dat blijkt uit emails in handen van The Verge. Veel informatie uit de Apple v. Epic Games-rechtszaak die deze week begonnen is, is in handen van de pers terechtgekomen.

"Ik kan derden geen details verstrekken over onze plannen, maar ik beloof je vanuit Epic dat we positief zullen zijn tegenover Microsoft, Xbox en Windows." Tim Sweeney, directeur van Epic Games, benadrukt daarna nog een keer dat Epic grote plannen heeft voor 27 augustus van dat jaar, en dat het een goed idee zou zijn als Microsoft op dat moment zijn abonnementskosten voor free-to-play-games laat varen. "Je zal genieten van onze vuurwerkshow", besluit Sweeney.

Miniatuurvoorbeeld
Apple v Epic

Apple-topman opperde in 2011 al verlaging commissie App Store

Free-to-play

Spencer schrijft vervolgens in een reactiemail, "We komen er wel en ik wil graag met je partneren".

Uiteindelijk besloot Microsoft afgelopen maand tot de stap over te gaan. Gamers die grote gratis online games spelen, hoeven geen Xbox Live Gold-abonnement meer af te sluiten om online te gaan.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van