Ga naar de inhoud
Scroll

Twitter koopt betaalde dienst die reclame op nieuwssites blokkeert

Beeld © getty

Twitter neemt Scroll over, een abonnementsdienst waarmee je zonder advertenties nieuwswebsites kan bekijken. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Volgens Twitter maakt Scroll het lezen van content online gemakkelijker door "het gedoe" uit het proces te halen. De dienst vraagt vijf dollar per maand (4,16 euro) en blokkeert daarvoor de advertenties en pop-ups bij deelnemende publicaties.

Uitgevers die meedoen krijgen geld voor elke betalende Scroll-abonnee die op hun site een artikel leest. Ze verdienen volgens Twitter "meer aan Scroll dan aan advertentie-inkomsten". Scroll bestaat sinds 2006.

Twitters
Audiochat
Twitters antwoord op Clubhouse nu voor meer gebruikers beschikbaar

Twitter wil eigen abonnementspakket

Wat Twitter precies met de aankoop wil, is nog niet helemaal duidelijk. Het bedrijf schrijft in brede termen over een "betere toekomst" voor het lezen en de journalistiek.

Het sociale medium wil op termijn een eigen abonnementspakket aanbieden, schrijft Twitter op de site. Scroll zal daar deel van zijn. Een andere nieuwe aankoop van Twitter, nieuwsbrievensite Revue, wil op deze manier nieuwsbrievenschrijvers gaan betalen.

Twitter heeft nieuwe aanmeldingen voor Scroll tijdelijk opgeschort.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl