Scroll

Twitter koopt betaalde dienst die reclame op nieuwssites blokkeert

04 mei 2021 19:25 Aangepast: 04 mei 2021 21:28
Beeld © getty

Twitter neemt Scroll over, een abonnementsdienst waarmee je zonder advertenties nieuwswebsites kan bekijken. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Volgens Twitter maakt Scroll het lezen van content online gemakkelijker door "het gedoe" uit het proces te halen. De dienst vraagt vijf dollar per maand (4,16 euro) en blokkeert daarvoor de advertenties en pop-ups bij deelnemende publicaties.

Uitgevers die meedoen krijgen geld voor elke betalende Scroll-abonnee die op hun site een artikel leest. Ze verdienen volgens Twitter "meer aan Scroll dan aan advertentie-inkomsten". Scroll bestaat sinds 2006.

Miniatuurvoorbeeld
Audiochat

Twitters antwoord op Clubhouse nu voor meer gebruikers beschikbaar

Twitter wil eigen abonnementspakket

Wat Twitter precies met de aankoop wil, is nog niet helemaal duidelijk. Het bedrijf schrijft in brede termen over een "betere toekomst" voor het lezen en de journalistiek.

Het sociale medium wil op termijn een eigen abonnementspakket aanbieden, schrijft Twitter op de site. Scroll zal daar deel van zijn. Een andere nieuwe aankoop van Twitter, nieuwsbrievensite Revue, wil op deze manier nieuwsbrievenschrijvers gaan betalen.

Twitter heeft nieuwe aanmeldingen voor Scroll tijdelijk opgeschort.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van