Ga naar de inhoud
Bitcoin en NFT

Ebay overweegt cryptomunten en NFT's te ondersteunen

Beeld © EPA

Onlinemarktplaats eBay onderzoekt nieuwe manieren waarop klanten kunnen betalen en overweegt daarbij om cryptovaluta te gaan accepteren als betaalmiddel.

Dat heeft eBay-topman Jamie Iannone gezegd in een interview met CNBC.  

Volgens Iannone bekijkt eBay ook de mogelijkheden van NFT, de zogeheten 'non-fungible token', een digitaal voorwerp dat niet uitwisselbaar is voor iets anders. Dat is belangrijk bij de verkoop van digitale kunstwerken.

De markt voor NFT's groeide de laatste maanden plotseling sterk. Zo werd eerder dit jaar een tweet van Twitter-topman Jack Dorsey als NFT verkocht voor een kleine 2,5 miljoen euro.

Iannone zegt dat eBay NFT's 'op een makkelijke manier mogelijk wil maken'. "Alles wat te verzamelen is, staat al decennia op eBay en dat zal de komende decennia zo blijven."

'Disaster
Lees ook
'Disaster Girl' verkoopt haar meme als NFT voor half miljoen dollar

Bitcoin

De bitcoin, de bekendste van de cryptovaluta, is de afgelopen tijd veel in waarde gestegen. Dat komt ook doordat de munt steeds meer wordt geaccepteerd door grote bedrijven. Zo accepteerde maker van elektrische auto's Tesla bitcoins als betaalmiddel en omarmden ook betalingsbedrijven als Mastercard, Visa en PayPal digitale valuta. Op dit moment heeft de bitcoin een waarde van rond de 58.000 dollar.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl