Ga naar de inhoud
Clubhouse

Clubhouse gestart met testen Android-app

Audiochatapp Clubhouse is begonnen met het testen van zijn Android-app onder de eerste gebruikers. Tot nu toe is de app alleen voor iOS beschikbaar.

Clubhouse zegt dat de eerste testversie van de Android-app is verschenen. De 'ruwe testversie' is nog maar voor een kleine groep testers te gebruiken. "We kunnen niet wachten tot we de komende weken meer Android-gebruikers kunnen verwelkomen", aldus Clubhouse.

De audiochat-app werd in februari snel populair bij iPhone-gebruikers. Meermaals beloofden de Californische appmakers de afgelopen maanden met een Android-versie te komen, maar die liet op zich wachten. Intussen bouwden andere socialmedia-bedrijven de live-praatfuncties van Clubhouse na op hun eigen platforms.

Groepsgesprekken

Met de Clubhouse kunnen gebruikers live in audio groepsgesprekken voeren en meeluisteren. De beheerders van de rooms op Clubhouse bepalen zelf wie er aan het woord mag komen. Nieuwe gebruikers moeten op dit moment door bestaande gebruikers worden uitgenodigd. 

Volgens onderzoeksbureau App Annie is Clubhouse in totaal ruim 14 miljoen keer gedownload op iOS. De startup achter de app haalde onlangs een grote nieuwe investering op, die de app 4 miljard dollar waard zou maken.

Nieuwe
Lees ook
Nieuwe investering Clubhouse: audiochatapp krijgt veel concurrentie

Veel concurrentie

Na de opkomst van Clubhouse stortten meerdere grote techbedrijven zich ook op live-audiochats. Zo rolt Twitter het soortgelijke Twitter Spaces uit, sinds kort ook voor de eerste Nederlandse gebruikers beschikbaar. En Facebook startte met het testen van Live Audio Rooms, zijn antwoord op Clubhouse.  

Ook onder andere SlackLinkedInSpotify en Discord werken aan audiochatfuncties.

Strijd
Lees ook
Strijd om de luisteraar: 'Twitter wilde Clubhouse overnemen'
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter