Valorant

Riot Games gaat voice chat Valorant opnemen om wangedrag te bestrijden

30 april 2021 21:02 Aangepast: 30 april 2021 21:09
Beeld © Riot Games

Riot Games wil voicechat in de game Valorant gaan opnemen, om zo spelers die zich misdragen beter aan te kunnen pakken. Het gamebedrijf start binnenkort een test in de Verenigde Staten.

Het bedrijf kampt al lange tijd met klachten over spelers die andere spelers lastigvallen, haatzaaien of zich op een andere manier misdragen. Riot Games schrijft in een brief dat "storend gedrag via voicechat" een pijnpunt is voor veel spelers.

Spelers worden niet actief afgeluisterd, maar hun chat wordt wel opgeslagen. Mocht er een klacht komen van een andere speler, dan kan Riot Games de chat dan naluisteren. Het gaat alleen om voice chat binnen de officiele kanalen van het spel.

Miniatuurvoorbeeld
E-sports

PSV wil kampioen worden in de game League of Legends

"Als je niet wil dat je voice chat wordt opgenomen, dan moet je voice chat uitzetten", schrijft de gamemaker. Hoewel de functie voorlopig alleen getest wordt in Valorant, moeten alle gamers die spellen van Riot Games spelen volgende maand wel de nieuwe voorwaarden accepteren.

Ook op PlayStation

Sony kondigde afgelopen jaar een soortgelijke functie aan voor de PlayStation 5. Dat leidde tot boze reacties van gamers, die zich zorgen maakten om hun privacy.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van