Bye bye Calibri

Office krijgt nieuw standaardlettertype: Microsoft vraagt input

28 april 2021 20:44 Aangepast: 29 april 2021 10:39
Beeld © Microsoft

Calibri, het standaardlettertype van Microsoft Office, is binnenkort niet meer zo standaard. Microsoft wil overstappen op een nieuw lettertype en heeft daarvoor vijf opties ontworpen.

De vijf lettertypen zijn gratis te downloaden: Microsoft wil in ruil daarvoor alleen jouw oordeel, schrijft het op zijn site. Font-gebruikers met een mening moeten die vooral op sociale media wereldkundig maken. Die feedback neemt Microsoft mee, belooft de techgigant.

De nieuwe lettertypen heten Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford en Grandview. Ze zullen alle vijf vanaf 2022 beschikbaar zijn, wanneer Calibri officieel zijn standaardstatus moet inleveren.

Miniatuurvoorbeeld
Greta

Fans maken lettertype van Greta Thunberg’s handschrift

Zonder schreefjes

Alle lettertypen komen uit de sans-serif familie, oftewel de schreefloze letters. Die hebben geen klein streepje aan het uiteinde van elke letter, terwijl serif fonts dat wel hebben.

Microsoft gaat de komende maanden in beraad over de fontkeuze. De verschillen tussen de lettertypen zijn subtiel, maar, schrijft het bedrijf, "de kleinste details in typografie kunnen een sterke emotionele reactie oproepen".  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van