Uber Pet

Uber laat je nu ook een huisdier meenemen in de taxi

29 april 2021 09:29 Aangepast: 29 april 2021 10:55

Uber laat Nederlandse klanten voortaan hun huisdier meenemen in taxi's. De app rekent hiervoor wel 3 euro extra.

Uber maakt het nu ook in Nederland mogelijk om een huisdier mee te nemen tijdens een rit. Die dienst, die al langer in andere landen bestond, noemt het Uber Pet. Volgens het bedrijf was er vanuit passagiers 'veel vraag' naar deze mogelijkheid, die nog werd versterkt doordat meer Nederlanders tijdens de coronacrisis besloten om een huisdier te nemen.

De UberPet-functie wordt nu uitgerold in Amsterdam en Rotterdam. Wanneer andere Nederlandse steden aan de beurt zijn, is nog niet bekend. "We weten dat het voor veel huisdierbezitters, vooral de mensen zonder eigen auto, een uitdaging kan zijn om zich door de stad te verplaatsen, omdat het openbaar vervoer niet altijd huisdiervriendelijk is", aldus Maurits Schönfeld, Directeur Noord-Europa van Uber. 

Toeslag

Uber rekent een toeslag van 3 euro voor ritten met Uber Pet. Die 3 euro gaan naar de chauffeur, 'als extra vergoeding voor het schoonmaken van het voertuig'. Alle chauffeurs hebben zelf de mogelijkheid om te kiezen of zij Uber Pet aanbieden.

De toeslag geldt niet voor assistentie- en hulpdieren. Die zijn volgens de taxidienst 'altijd welkom'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Uber trekt stekker uit zelfrijdende auto, neemt belang in Aurora

Bij Uber Pet is in principe het vervoer van één huisdier toegestaan. Wie meer huisdieren wil meenemen, zal dat na het aanvragen van een rit eerst telefonisch moeten overleggen met de chauffeur.

Uber raadt klanten met een huisdier aan om de dieren vast te maken met een riem of harnas of ze in een mand of krat te zetten. Uber Pet is een van de productopties in de app, naast Uber Black (luxe auto's) en Uber Green (elektrische auto's).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Uber wil in 2025 zonder schadelijke uitstoot rijden in Amsterdam

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van