PlayStation 5

PlayStation 5 al meer dan 7,8 miljoen keer verkocht

28 april 2021 11:00

Sony heeft per 31 maart ruim 7,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. Daarmee wordt de nieuwe spelcomputer sneller verkocht dan zijn voorganger PS4 in de eerste maanden.

Sony maakt de nieuwe verkoopcijfers bekend in zijn jongste kwartaalcijfers. De PlayStation 4, tot nu de meest winstgevende spelcomputer voor Sony, werd in de eerste pakweg vijf maanden iets minder vaak verkocht. De PS4 verscheen op 15 november 2013 en was in april 2014 7 miljoen keer verkocht – de PS5 verscheen op 12 november 2020.

De PlayStation 5 werd het voorgaande kwartaal, tot 31 december 2020, 4,5 miljoen keer verscheept. Afgelopen kwartaal werden er dus 3,3 miljoen exemplaren van de PS5 verscheept. De daling is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de wereldwijde chip-tekorten. Daardoor blijft de vraag naar de PS5 hoger dan het aanbod dat gemaakt kan worden. Eerder zei PlayStation-topman Jim Ryan dat het PS5-tekort nog zeker tot het najaar zal duren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sony geeft PS5 meer exclusieve games en verbetert PlayStation Now

Recordwinst

Het aantal abonnees van de dienst PlayStation Plus is gestegen naar 47,6 miljoen, een toename van 14,7 procent ten opzichte van vorig jaar. De PlayStation-tak zorgde in het afgelopen jaar voor een operationele winst van 342,2 miljard yen (2,6 miljard euro), een recordwinst voor de games-divisie van Sony.

Die winst is vooral te danken aan de verkoop van games en diensten. Sony meldt in zijn cijfers dat de winst een tik heeft gekregen omdat de PS5 'een strategisch prijspunt heeft, lager dan de productiekosten'. Spelcomputers worden in eerste instantie vaker voor minder geld verkocht dan ze kosten. Dat verlies wordt ingehaald met game-verkopen, en omdat de onderdelen van de spelcomputers op termijn goedkoper worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

PlayStation 5 krijgt eerste update: PS5-games via usb op te slaan

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van