Na een storing

Argentijn gaat er (voor 2 euro) vandoor met domeinnaam Google

28 april 2021 01:01 Aangepast: 28 april 2021 21:40
De domeinnaam stond na een storing per ongeluk te koop. Beeld © ANP

De Argentijnse webdesigner Nicolas Kuroña wist vorige week een wel heel bijzondere website te kopen. Voor 270 Argentijnse Peso's (zo'n 2 euro) kocht hij de domeinnaam van Google. "Ik zat bevroren naar het scherm te staren, ik kon het niet geloven."

De 30-jarige webdesigner Nicolas Kuroña probeerde vorige week iets op te zoeken op Google, maar ontdekte toen dat de site plat lag. Hij wilde weten wat de oorzaak was en bezocht een website waar domeinnamen beheerd worden. Dat schrijven buitenlandse media.

Te koop

Daar zag hij dat de domeinnaam van Google in Argentinië – www.google.com.ar – te koop werd aangeboden. Voor 270 Peso's (2,39 euro). "Ik was in staat de domeinnaam te kopen", vertelt Kuroña, die in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires woont.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Internetgeintje: viruswaarheid.com linkt door naar site van RIVM

Enkele minuten later was hij de trotse bezitter van de Argentijnse Google. Hij tikte het webadres in en zag zijn eigen gegevens staan. Bevroren staarde hij naar het scherm.

Heel angstig

"Ik werd ineens heel angstig", vertelt hij. Alle gebruikers die iets op Google op wilden zoeken, werden doorverwezen naar de website van de 30-jarige webdesigner. "Ik wist dat er iets groots te gebeuren stond."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlander hackt Twitteraccount Trump: 'Zijn wachtwoord was maga2020!'

Hij schreef in een tweet dat hij de domeinnaam 'legaal' gekocht had. "Ik wilde duidelijk maken dat ik nooit slechte bedoelingen had", legt Kuroña uit.

Misverstand

Er was er sprake van een misverstand. De domeinnaam van Google had helemaal niet te koop moeten zijn.

De fout werd hersteld en gebruikers konden de zoekmachine weer bezoeken. Kuroña kreeg het aankoopbedrag niet terug, Google heeft nog niet gereageerd op het incident.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore