I AM GROOT-bot

Disney bouwt Groot-robot die zelf kan rondlopen

23 april 2021 19:43 Aangepast: 23 april 2021 19:50
Beeld © Techcrunch/Disney Imagineering

Hij is 76 centimeter groot en kan echt rondlopen, zwaaien en boxmoves uitvoeren: Disney werkt aan een levensechte robotversie van boomwezen Groot uit de Guardians of the Galaxy-films.

Techcrunch mocht een kijkje nemen achter de schermen van Project Kiwi, een onderzoeksproject van pretparkonderzoeksgroep Disney Imagineering. Robot-Groot moet de eerste worden van een reeks robots die dezelfde grootte hebben als de personages waar ze op gebaseerd zijn, en die zelfstandig op twee benen kunnen rondlopen in een Disneypark.

Er zijn op dit moment nog vrij weinig robots die autonoom op twee benen kunnen lopen. Meestal gaat het om projecten voor de industrie. 

Disney Imagineering wil daar verandering in brengen. Op een video van Techcrunch kun je zien hoe hun Groot-robot rondloopt, zwaait, glimlacht en een kung-fu houding aanneemt. Ook danst de levensechte robot vrolijk en voert hij wat boksmoves uit.

Miniatuurvoorbeeld
Werkrobot

Deze nieuwe robot verplaatst dozen in magazijnen

Hol skelet

De robot heeft een hol metalen skelet, wat gebruikt wordt om de systemen te koelen via rondgepompte lucht. De printplaten voor de elektronica zijn in stukken verdeeld over het gehele skelet, waardoor er niet teveel bedrading door het hele onderstel hoeft te lopen. 

De onderdelen die nodig zijn om de robot zijn armen en benen te laten bewegen, ontwierp Disney's onderzoeksteam zelf. Groot kan niet alleen lopen, maar dat ook op verschillende manieren doen, zoals opgewonden of droevig.

Het zal wel nog even duren voordat dit soort robots daadwerkelijk in het echt te zien zijn. Disney Imagineering wil eerst de manier waarop de Kiwi-robots met het publiek omgaan nog verder verbeteren. Een mini-Groot moet namelijk wél een knuffel van een enthousiast kind aankunnen. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van