PlayStation 5

Sony geeft PS5 meer exclusieve games en verbetert PlayStation Now

23 april 2021 12:13 Aangepast: 23 april 2021 12:13

De PlayStation 5 krijgt volgens Sony meer exclusieve games dan ooit. Daarnaast streamt PlayStation Now games nu in 1080p-resolutie en test Sony een eigen videostreamingdienst op de PlayStation.

Sony heeft 'stilletjes' geïnvesteerd in de productie van exclusieve games voor de PlayStation 5. Dat zegt PlayStation-topman Jim Ryan tegen het Japanse Nikkei Business Daily. "We hebben gestaag geïnvesteerd in games van hoge kwaliteit voor de PlayStation, en we gaan er zeker van zijn dat de PS5 meer exclusieve software heeft dan ooit tevoren", aldus Ryan.

Het is goed mogelijk dat Sony in de toekomst meer gamestudio's overneemt. Zo nam Sony in 2019 Insomniac Games over, een studio die al jaren exclusieve Sony-games zoals Ratchet & Clank en Spider-Man maakt. "Die optie sluiten we in de toekomst niet uit", aldus Ryan.

Concurrent Microsoft heeft de afgelopen jaren verschillende kleine en grotere gamemakers overgenomen, met als klapstuk de recente overname van Bethesda Games.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sony sluit digitale winkels PlayStation 3 en PS Vita toch niet

PlayStation Now in 1080p

Ryan sprak ook over de in 2019 aangekondigde gamestreaming-overeenkomst die Sony en Microsoft hebben gesloten. Sony kijkt nog steeds naar mogelijkheden om de infrastructuur van Microsoft voor zijn gamestreaming in te zetten, zegt Ryan. "Wel zal de ervaring uniek zijn voor PlayStation", aldus de PlayStation-topman.

PlayStation kondigde donderdag aan dat de beeldkwaliteit van zijn gamestreamingdienst PlayStation Now wordt opgeschroefd. Games werden tot nu toe gestreamd op 720p-resolutie, de komende weken wordt dat verhoogd naar 1080p. De concurrerende dienst van Microsoft wordt getest op 720p, Google Stadia streamt al sinds de start op 1080p. Met PlayStation Now kan een grote reeks PlayStation-games naar de PS4, PS5 en pc worden gestreamd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PlayStation 5 krijgt eerste update: PS5-games via usb op te slaan

Videostreaming

Naast gamestreaming test PlayStation ook een videostreamingdienst. Die test vindt plaats in Polen, bevestigt Sony aan Spider's Web. Abonnees van PlayStation Plus, benodigd voor het online spelen van PS-games, krijgen in Polen toegang tot een reeks films en series.

Die toegang is zonder extra bijbetalen, en bestaat uit media uit de eigen Sony Pictures-stal. Het gaat om films als Venom, Blade Runner 2049 en Baby Driver, en series als Community. Het aantal staat nu op 21 films en series in totaal, dat aanbod wordt de komende maanden uitgebreid. Sony kan nog niet zeggen hoe het testtraject verder zal verlopen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van