Oplossing notificatiestress?

'iOS gaat notificaties aan je status aanpassen'

22 april 2021 16:05 Aangepast: 22 april 2021 16:05
Apple-ceo Tim Cook

Gebruikers van iPhones en iPads krijgen binnenkort meer controle over de notificaties die ze ontvangen. De meldingen houden dan rekening met de status die de gebruiker zelf instelt, zoals werken of sporten.

Apple wil de nieuwe mogelijkheden rond notificaties toevoegen in de updates iOS 15 en iPadOS 15. Dat meldt persbureau Bloomberg, dat vaak over betrouwbare informatie over de plannen van Apple beschikt. De updates zouden op het Apple-event WWDC in juni worden aangekondigd, waarna ze rond september verschijnen, tegelijk met de introductie van de nieuwe iPhone 13's.

Apple zou gebruikers meer voorkeuren laten instellen over de ontvangst van meldingen, bijvoorbeeld of ze een geluid te horen krijgen of niet, afhankelijk van wat hun status is. Ze kunnen in een nieuw menu over hun status kiezen uit: werken, rijden, slapen of enkele zelf aangemaakte categorieën. De iPhone of iPad past op basis van de ingestelde status de notificaties aan.

Automatisch antwoorden

Afhankelijk van de status kan een iPhone of iPad ook automatisch een antwoord sturen naar iemand die een bericht stuurt of opbelt. Zo'n automatisch antwoordfunctie is nu alleen beschikbaar tijdens het rijden.

Momenteel kunnen iPhone en iPad-gebruikers al wel kiezen voor een speciale modus voor 'Niet Storen' en de Slaapmodus. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Apple gaat meer advertenties in App Store zetten'

'iMessage meer sociaal netwerk maken'

Apple zou volgens Bloomberg ook werken aan verbeteringen aan de berichtendienst iMessage. Het uiteindelijk doel zou zijn om iMessage meer als een 'sociaal netwerk' te laten werken. Nu is de dienst vooral gericht op het sturen van berichten. Apple zou iMessage meer een concurrent van WhatsApp kunnen maken. Deze veranderingen bevinden zich volgens het persbureau nog in een 'vroege fase van ontwikkeling', en ze zouden daardoor ook pas in een latere update kunnen verschijnen.

Een andere uitgelekte vernieuwing is een grote update van het beginscherm van de iPad, waaronder de mogelijkheid om widgets overal op het scherm te zetten, of alle apps te vervangen door widgets. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Congres VS valt Apple aan om beleid App Store

Volgende week verschijnt iOS 14.5

Ook werkt Apple aan meer privacy-verbeteringen, waaronder een nieuw menu waarop gebruikers zien welke apps gegevens over hen verzamelen. In de aanstaande update iOS 14.5 legt Apple ook al tracking aan banden: het stiekem volgen van het gedrag van mensen op meerdere sites en apps. Vanaf iOS 14.5 moeten apps vragen of ze een gebruiker mogen volgen.  

Apple brengt iOS 14.5 volgende week uit, maar op welke dag is nog niet bekend. Het jaarlijkse Apple-event WWDC begint op 7 juni. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Apple pakt uit: make-over voor iMac en eerste AirTag

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van