Ransomware

Hackgroep eist 50 miljoen dollar voor gekaapte bestanden Apple

21 april 2021 21:40 Aangepast: 21 april 2021 22:02

Een hackgroep met de naam REvil claimt documenten te hebben gestolen van Apple-producten en lekt ze sinds gisteren op internet. De groep zou zijn binnengedrongen bij Quanta Computer, een leverancier van Apple en verschillende andere techbedrijven zoals Dell.

REvil plaatste de eerste documenten dinsdag online rond het Apple Spring Loaded Event, schrijft 9to5Mac. De documenten bevestigen onder andere de terugkeer van oplaadsysteem MagSafe voor de nieuwe generatie MacBook Pros.

Quanta moet 50 miljoen dollar (41 miljoen euro) ophoesten als het de gestolen bestanden terug wil hebben. De hackgroep heeft daarnaast ook Apple opgeroepen om de portemonnee te trekken als ze een aantal waardevolle blauwdrukken van nieuwe hardware terug willen hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Grote hack

Miljoenen wachtwoorden en privégegevens op straat door hack webshop Allekabels.nl

REvil is sinds 2019 actief

Volgens Bleeding Computer zeggen de hackers dat ze ook andere bedrijven hebben aangeschreven met soortgelijke eisen. De vraag is of de bedrijven de informatie zo kwetsbaar vinden dat ze bereid zijn er hoge bedragen voor te betalen.

REvil is een bekende ransomware-groep, die sinds 2019 huishoudt op internet. De hackers hebben het gemunt op grote bedrijven in de verkoop- en fabricagesectoren. In december 2019 trof REvil Travelex, een wereldwijd wisselkantoor. Het bedrijf zo zo'n 2,3 miljoen dollar in bitcoin hebben betaald om zijn data terug te krijgen.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van