Licht en geluid

Samsung gaat oude telefoons omtoveren tot smart-sensor

21 april 2021 19:42 Aangepast: 21 april 2021 19:45
Beeld © Bright

Samsung test in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea een nieuw 'recycleprogramma' voor oude smartphones. Via een software-update zijn bepaalde Samsung-telefoons uit 2018 en later te veranderen in smart-sensoren.

Het gaat om twee simpele functies, schrijft The Verge. In de eerste plaats kan je de telefoon als geluidssensor gebruiken. De Samsung kan het geluid van huilende baby's of een klop op de deur herkennen, en doorsturen naar je huidige smartphone als een alarmbericht.

Een oude Samsung kan ook worden verbonden met een lamp in huis. De smartphone registreert hoe licht het nog is in de kamer. Wordt het te donker, dan gaat de lamp aan.

Miniatuurvoorbeeld
Zoeken

Samsung komt met scanfunctie voor stiekeme zoeklabels

Met de update wordt ook het batterijleven van oude Samsung-telefoons verbeterd. Op die manier kan een smartphone voor langere tijd als sensor worden ingezet.

De update werkt alleen nog op Samsung Galaxy S, Note, en Z-telefoons uit 2018 en later. Samsung is van plan om het project naar andere apparaten uit te breiden. Het is nog niet bekend wanneer de functie ook in Nederland te testen is.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van