Bestel maar

Thuisbezorgd voegt functie voor bestellen op terras toe

21 april 2021 17:11 Aangepast: 21 april 2021 17:13

Thuisbezorgd gaat zich ook richten op bezoekers van terrassen. Aangesloten restaurants kunnen hun gasten straks vanaf het terras eten en drinken laten bestellen via de Thuisbezorgd-app.

Met de stap speelt Thuisbezorgd in op de aangekondigde coronaversoepelingen. De nieuwe optie, genaamd 'Uit Eten', komt volgende week gelijktijdig beschikbaar met de beperkte heropening van terrassen. Zelf zegt Thuisbezorgd zo restaurants een handje te helpen met de verwachte drukte en het hen zo makkelijk mogelijk maken om 'coronaproof' open te kunnen.

Aangesloten horecagelegenheden die gebruik willen maken van de mogelijkheid, hoeven hiervoor straks geen commissie te betalen aan Thuisbezorgd. Of de commissie altijd nul procent blijft, is nog niet bekend. 

Horecazaken ontvangen de bestelling 'alsof het een afhaalbestelling is', met daarbij een notitie. "Het enige wat je hoeft te doen is de bestelling zoals gewoonlijk aannemen en de maaltijd serveren op de plaats waar de klant zit", schrijft Thuisbezorgd aan de restaurants.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bestellen op je mobiel het einde van de barman?

Apps voor betalen in horeca

Er bestaan al tal van apps die restaurants kunnen gebruiken om gasten te laten bestellen en betalen met hun smartphone. Dat Thuisbezorgd dit nu ook aanbiedt, kan interessant zijn voor het platform om bij het grote publiek de aandacht op zich gericht te houden. 

De coronalockdown leverde het bedrijf ook al veel groei op. Doordat cafés en restaurants afgelopen tijd gesloten waren voor bezoekers, is thuis eten laten bezorgen flink in populariteit toegenomen. Maar de komende tijd krijgen bezorgmaaltijden weer concurrentie van het daadwerkelijk uit eten gaan in restaurants zelf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

QR-code maakt comeback door corona: 'Van 1 code per maand, naar 30.000 per dag'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van