Ga naar de inhoud
Apple Event

Nieuwe iPad Pro met M1-chip en 5G aangekondigd

Beeld © Apple

De nieuwe iPad Pro krijgt een M1-chip die vijftig procent sneller is dan die van de vorige iPad Pro en er komt een versie die 5G ondersteunt. Apple kondigde de nieuwe tablet vanavond aan.

Ook grafisch neemt de nieuwe iPad Pro volgens Apple een sprong van veertig procent vooruit. Qua opslag lopen de mogelijkheden op van 128GB tot aan 2TB.

Naast de gebruikelijke USB-C-poort heeft de nieuwe iPad Pro voor het eerst een Thunderbolt-aansluiting om bijvoorbeeld extra opslag op aan te sluiten. Via die verbinding behaal je snelheden tot 40Gbps. Voor het eerst komt er ook een model van de iPad Pro met ondersteuning voor de snellere 5G-netwerken. 

Apple
Zoeken
Apple onthult langverwachte AirTags-zoeklabels

Altijd in het midden van het shot

Apple heeft de camera's van de iPad Pro onder handen genomen. De selfiecamera heeft er een extra 12 megapixel ultragroothoeklens bij, die het mogelijk maakt om mensen ten alle tijden in het midden van het beeld te houden. Stapt er nog iemand in beeld, dan zoomt de camera via dit Center Stage-systeem automatisch uit om ze goed in het shot te brengen.

De camera aan de achterkant is voorzien van een LIDAR-scanner, die onder andere verschillende toepassingen van augmented reality mogelijk maakt.

Liquid Retina Display

Het 12,9-inch model is voorzien van een nieuw miniled-scherm, wat Apple het Liquid Retina Display noemt. De ProDisplay XDR-schermen van Apple maken al langer gebruik van deze technologie, die het mogelijk maakt om in HDR betere contrasten en kleuren te tonen. Volgens Apple krijgt de 12,9-inch iPad Pro een scherm dat een gemiddelde helderheid van 1000 nits aanhoudt, tot een piek van 1600 nits. 

De iPad Pro is vanaf 30 april te bestellen, en ligt vanaf half mei in de winkel. De 11-inch-versie kost in Nederland 899 euro, het 12,9-inch model kost 1219 euro. De versies met 5G kosten 1069 euro (11 inch) en 1389 euro (12,9 inch).

Meer nieuwe Apple-producten

Apple presenteerde vanavond ook de nieuwe iMac, de nieuwe Apple TV en de AirTag-zoeklabels.

De
Lees ook
De nieuwe iMac verschijnt in zeven kleuren
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl