Ga naar de inhoud
11,5 millimeter dik

De nieuwe iMac verschijnt in zeven kleuren

De iMac is er in zeven kleuren. Beeld © Apple

Apple heeft het uiterlijk van zijn bekende iMac-computer voor het eerst in negen jaar vernieuwd. Ook intern is de iMac aangepakt: het is de eerste desktopcomputer die met Apples eigen M1-chip werkt.

De nieuwe iMac heeft een plat, strak uiterlijk en is 11,5 millimeter dik. De computer heeft een 24 inch-scherm met een 4.5K-resolutie. De iMac is met 50 procent afgeslankt, zegt Apple. Rond het scherm zit nu een witte in plaats van een zwarte rand. Ook is de iMac er weer in verschillende kleuren, net als het origineel uit 1998. De nieuwe iMac is er in groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver.

De computer draait op de M1-chip die Apple vorig jaar al in de MacBook Air en MacBook Pro stopte. De afgelopen vijftien jaar leverde Apple zijn computers met een chip van Intel, terwijl iPhones en iPads een chip naar Apple-ontwerp bevatten. De Mac stapt nu ook over op deze Apple-chips.

De iMac met M1-chip biedt volgens Apple tot 85 procent betere CPU-prestaties dan zijn voorgangers, en tot twee keer snellere grafische prestaties in apps als Photoshop. De iMac bevat zes speakers voor Dolby Atmos-geluid, de webcam heeft nu een 1080p-resolutie en de microfoons richten zich volgens Apple op de stem van de gebruiker.

Toetsenbord met vingerscanner

De iMac wordt geleverd met een vernieuwd Magic Keyboard. Dit keer is er keuze uit drie varianten, alledrie verkrijgbaar in de zeven kleuren van de nieuwe iMac. Het nieuwe toetsenbord heeft een speciale emoji-toets en een sluitknop om de iMac met één toets op slot te kunnen doen.

Voor een meerprijs is er ook een variant waarbij er in de sluitknop een TouchID-vingerscanner zit – voor het eerst dat Apple een draadloos toetsenbord van die toets voorziet. Er is ook een bredere variant van dat toetsenbord, met numeriek deel. Ook de Magic Mouse en Magic Trackpad zijn nu verkrijgbaar in de zeven nieuwe iMac-kleuren.

Apple
Lees ook:
Apple onthult langverwachte AirTags-zoeklabels

Vanaf 1449 euro

De iMac heeft tot vier Thunderbolt-poorten. De ethernet-aansluiting is verplaatst naar de adapter die halverwege het stroomsnoer hangt. Een SD-kaartlezer zit niet meer in de iMac.

De nieuwe iMac is er vanaf 1449 euro voor een versie met 7-core GPU, 8GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte, in de kleuren groen, roze, blauw en zilver. Een versie met 8-core GPU, 8GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte is er vanaf 1699 euro in alle zeven nieuwe kleuren. De iMac is te bestellen vanaf 30 april en wordt in de tweede helft van mei geleverd.

Meer nieuwe Apple-producten onthuld

Apple hield vanavond een grote productpresentatie. Het bedrijf kondigde onder meer de nieuwe iPad Pro, de nieuwe Apple TV en de AirTag-zoeklabels aan.

Apple
Lees ook
Apple brengt nieuwe Apple TV 4K op de markt
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl