Zap

Apple brengt nieuwe Apple TV 4K op de markt

20 april 2021 19:32 Aangepast: 21 mei 2021 18:07
Beeld © Apple

Apple heeft een nieuwe Apple TV-mediaspeler aangekondigd met een 4K-resolutie en een beeldververssingssnelheid van 60hz.

De nieuwe Apple TV 4K vervangt het oude model uit 2017. De box bevat een sterkere A12 Bionic-chip, die betere frame rates mogelijk maakt in Dolby Vision. 

De mediaspeler krijgt een volledig opnieuw ontworpen afstandsbediening. De 'Siri Remote' heeft verbeterde navigatiemogelijkheden en een ergonomisch design. Het is mogelijk om op de knoppen te swipen en intuïtiever te zoeken naar een bepaald moment in een film of serie.

De afstandsbediening maakt gebruik van Apples stemassistent Siri, die nu ook in Oostenrijk, Ierland en Nieuw Zeeland te gebruiken is in combinatie met Apple TV. Deze komt ook los beschikbaar, dus eigenaren van een bestaande Apple TV kunnen hun afstandsbediening binnenkort vervangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple onthult langverwachte AirTags-zoeklabels

Integratie met je iPhone

Apple TV 4K kan geïntegreerd worden met alle andere Apple-apparaten die je in huis hebt. Het apparaat maakt gebruik van je iPhone om de kwaliteit van het beeld te verbeteren. De lichtsensoren van je telefoon kunnen namelijk de kleurenbalans van je televisie registreren, waarna de Apple TV zelf de instellingen kan aanpassen om die te verbeteren. 

De nieuwe Apple TV 4K kost 199 euro en is vanaf medio mei in Nederland verkrijgbaar. Apple verkoopt de nieuwe afstandsbediening, die ook werkt met de vorige versies van de Apple TV 4K en HD, ook los voor 65 euro.

Apple-event

Apple hield vanavond een grote productpresentatie. Het bedrijf kondigde onder meer de nieuwe iMac, de nieuwe iPad Pro en de AirTags-zoeklabels aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De nieuwe iMac verschijnt in zeven kleuren

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe iPad Pro met M1-chip en 5G aangekondigd

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van