Ga naar de inhoud
Apple AirTag

Apple onthult langverwachte AirTags-zoeklabels

Beeld © Apple

Apple heeft de langverwachte AirTags aangekondigd. Met de bluetooth-tracker AirTag kun je kwijtgeraakte sleutels, tassen en andere verloren voorwerpen makkelijk terugvinden.

Apple kondigde de AirTags dinsdagavond aan, nadat er al bijna twee jaar geruchten over het zoeklabel gaan. De AirTag is een concurrent voor bluetooth-trackers zoals die van Tile en Chipolo. Het cirkelvormige label kan aan bijvoorbeeld sleutels worden bevestigd, en kan piepen als de gebruiker de sleutels zoekt.

AirTags bevatten daarnaast een U1-chip, waarmee gebruikers op een iPhone 11 of iPhone 12 kunnen zien in welke richting zij hun AirTag moeten zoeken, en hoe ver het label van hen verwijderd is.

Als een AirTag buiten het bereik van de eigenaar is, kan de locatie worden doorgegeven via de iPhone van een passant. Dat gebeurt versleuteld, zodat de privacy van de eigenaar wordt beschermd.

Waarschuwing voor ongemerkte volgers

iPhones waarschuwen gebruikers ook automatisch voor onbekende AirTags die in hun buurt blijven. Zo kan worden voorkomen dat mensen ongewenst gevolgd worden met een AirTag die bijvoorbeeld stiekem in hun tas wordt gestopt.

Samsung kwam dinsdag ook met een dergelijke functie voor zijn SmartTags-zoeklabels. 

AirTags die online worden besteld, kunnen worden gepersonaliseerd met tekst en 31 verschillende emoji. De AirTags zijn wit, plat en rond, en kunnen in verschillende accessoires worden gestopt zoals een sleutelring.

Verwisselbare batterij

AirTags hebben een batterij die door de gebruiker verwisseld kan worden, die ongeveer een jaar meegaat. De labels zijn stof- en waterdicht met de IP67-certificering.

AirTags zijn vanaf 30 april verkrijgbaar, en kosten 35 euro per stuk, of 119 euro voor een verpakking met vier AirTags.

Meer nieuwe Apple-producten

Apple hield vanavond een grote productpresentatie. Het bedrijf introduceerde onder meer de nieuwe iMac, de nieuwe iPad Pro en de nieuwe Apple TV.

Apple
Lees ook:
Apple introduceert abonnementsmodel voor podcasts
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl