Elektrisch rijden

Volvo komt met zware elektrische vrachtwagens

20 april 2021 11:14 Aangepast: 20 april 2021 11:22
Een van de nieuwe elektrische Volvo-trucks

Volvo brengt eind 2022 een serie elektrisch aangedreven zware trucks op de markt. Ook het zware wegtransport kan volgens het bedrijf door elektrische wagens worden uitgevoerd.

De zware combinaties van de elektrische Volvo-trucks hebben, bij een gecombineerd gewicht van 40 ton, een actieradius van 300 kilometer. Bij lichtere vrachtwagens kan dit toenemen, aldus de truckbouwer.

Het bedrijf meent daarmee 45 procent van alle huidige transporten in Europa te kunnen dekken. Klanten kunnen al dit jaar een order plaatsten.

Volvo heeft al "enkele tientallen" elektrisch aangedreven trucks op de weg rijden. Dan gaat het onder meer om vuilniswagens in steden die een elektromotor hebben. De truckmaker wil tegen 2030 de helft van zijn omzet halen uit de verkoop van elektrische vrachtwagens. De introductie van de drie trucks zijn volgens het Zweedse bedrijf een belangrijke stap om dat doel te bereiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'42.000 laadpunten voor elektrische trucks nodig in EU'

Overheden willen af van dieseltrucks

De vraag naar elektrische vrachtwagens krijgt daarbij een impuls van overheden die binnensteden vrij van dieseltrucks willen maken. Daarnaast hebben ook transporteurs zelf ambitieuze klimaatdoelen opgesteld. Volvo merkt onder andere uit de bouwsector een grote vraag naar elektrisch aangedreven voertuigen, omdat de bouw aan strikte duurzaamheidsvoorschriften moet voldoen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla-vrachtwagen nu te reserveren, ook in Nederland

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van