Facebook

Facebook stort zich op audio, met podcasts en Audio Rooms

19 april 2021 20:59 Aangepast: 20 april 2021 10:28
Beeld © Facebook

Facebook gaat de audiochatapp Clubhouse achterna met Live Audio Rooms. Het sociale netwerk heeft daarnaast nog meer audio in petto met Soundbites en podcasts.

Het effect van Clubhouse raast door en nu is Facebook aan de beurt om meer met audio te doen. Zo geeft het platform zijn gebruikers binnenkort nieuwe tools om audio op te nemen. Het is mogelijk om effecten en muziek toe te voegen en via kunstmatige intelligentie worden achtergrondgeluiden weggefilterd. Met deze nieuwe tool maak je Soundbites, korte audioclips om te delen met je volgers. 

Daarnaast brengt Facebook podcasts naar het platform. Facebook stelt dat meer dan 35 miljoen mensen lid zijn van een Facebook-groep rond podcasts. In de komende maanden zijn de afleveringen van deze shows direct in de Facebook-app te luisteren. Ook als de app niet open staat.

Live Audio Rooms

Facebook start tevens met het testen van Live Audio Rooms, het antwoord op Clubhouse. Uiteindelijk moeten al deze audio-opties in een soort audiohub terecht komen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe investering Clubhouse: audiochatapp krijgt veel concurrentie

Opkomst Clubhouse

Met Clubhouse kunnen mensen live in audio groepsgesprekken voeren en meeluisteren. Clubhouse is nog alleen beschikbaar voor iOS-apparaten, de Android-app volgt binnenkort. Nieuwe gebruikers moeten door bestaande gebruikers worden uitgenodigd. 

Met name in februari nam het gebruik van Clubhouse snel toe, maar de groei is inmiddels weer afgevlakt. In totaal is Clubhouse volgens onderzoeksbureau App Annie ruim 14 miljoen keer gedownload. 

Twitter Spaces

Na de populariteit van Clubhouse hebben meer socialmediabedrijven zich op live-audiogesprekken gestort. Zo is Twitter bezig met de uitrol van het soortgelijke Twitter Spaces, sinds kort ook voor de eerste Nederlandse gebruikers beschikbaar. 

Onder andere SlackLinkedInSpotify en Discord werken ook aan audiochatfuncties.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van