3D-geprinte wapens

Spaanse politie stuit op fabriek voor 3D-geprinte wapens

19 april 2021 13:07 Aangepast: 19 april 2021 15:07
Materiaal dat door de Spaanse politie in beslag werd genomen.

De Spaanse politie heeft voor het eerst een fabriek opgerold die 3D-geprinte wapens produceerde.

Agenten troffen in het gebouw op de Canarische Eilanden onder meer pistolen, stroomstootwapens, een hakmes en wapenonderdelen aan.

De Spaanse politie zegt dat het apparaat slechts twee minuten nodig had om de loop van een vuurwapen te produceren. In het pand in Santa Cruz de Tenerife lagen ook handleidingen over terrorisme, guerrillastrijd in stedelijke gebieden en instructies over het maken van explosieven met een 3D-printer. Agenten gebruikten gespecialiseerde snuffelhonden om chemische stoffen te zoeken die daarbij gebruikt konden worden.

Ook vonden de agenten racistische teksten en een pistoolholster met een symbool van het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'3D-geprinte wapens delen toch in VS verboden'

De autoriteiten hebben de eigenaar van het pand opgepakt op verdenking van overtreding van de wapenwetgeving. De operatie vond afgelopen september al plaats, maar moest op last van de rechter geheim worden gehouden. De politie trad zondag alsnog naar buiten.

Het zelf maken van vuurwapens met 3D-printers is ook in Nederland een misdrijf. Het beschikbaar stellen van blauwdrukken waarmee zulke vuurwapens gemaakt kunnen worden, kan eveneens strafbaar zijn, zei het OM in 2018.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Eerste volledig op maat 3D-geprinte fietsen te koop

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van