Tesla

Boze Teslarijdster klimt uit protest op Model 3 tijdens autobeurs

19 april 2021 10:30 Aangepast: 19 april 2021 11:50

Een boze eigenares van een Tesla is tijdens een autobeurs in het Chinese Shanghai op een Tesla Model 3 geklommen. De vrouw droeg een shirt waarop vrij vertaald "rem werkte niet" stond en schreeuwde "de rem van Tesla werkte niet".

Beveiligers probeerden de boodschap van de vrouw met paraplu's te verbergen maar die sloeg ze weg. Uiteindelijk werd ze van de auto gesleept en weggevoerd, zo is te zien op een filmpje van het Chinese staatsmedium Global Times. Volgens Tesla is de demonstrante een bekende, omdat ze "herhaaldelijk heeft geprotesteerd tegen Tesla's remprobleem".

De vrouw zegt dat de remmen van haar Tesla Model 3 faalden waardoor vier van haar familieleden bijna omkwamen. Volgens Tesla had het remsysteem naar behoren gefunctioneerd. Het bedrijf laat weten in onderhandelingen met de ontevreden vrouw verschillende oplossingen te hebben aangedragen. De eigenares zou erop staan haar Tesla in te ruilen, maar wil de wagen niet door een onafhankelijke partij laten controleren, aldus Tesla.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zelfrijdende Tesla met 'niemand achter stuur' tegen boom in VS: twee doden

Ontevreden Nederlandse Teslarijders

In oktober liet een groep ontevreden Nederlandse Teslarijders weten een collectieve rechtszaak voor te bereiden. De Tesla's zouden allerlei mankementen vertonen. Zo zouden auto's abrupt remmen op de snelweg door de Autopilot. Ook klagen ze over de slechte bereikbaarheid van het bedrijf. De Stichting Tesla Claim heeft het proefproces over de kwestie onlangs verloren

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zorgen om spiegelcamera in Tesla's: 'Beelden kunnen worden opgenomen'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van