Ga naar de inhoud
Tesla

Boze Teslarijdster klimt uit protest op Model 3 tijdens autobeurs

Een boze eigenares van een Tesla is tijdens een autobeurs in het Chinese Shanghai op een Tesla Model 3 geklommen. De vrouw droeg een shirt waarop vrij vertaald "rem werkte niet" stond en schreeuwde "de rem van Tesla werkte niet".

Beveiligers probeerden de boodschap van de vrouw met paraplu's te verbergen maar die sloeg ze weg. Uiteindelijk werd ze van de auto gesleept en weggevoerd, zo is te zien op een filmpje van het Chinese staatsmedium Global Times. Volgens Tesla is de demonstrante een bekende, omdat ze "herhaaldelijk heeft geprotesteerd tegen Tesla's remprobleem".

De vrouw zegt dat de remmen van haar Tesla Model 3 faalden waardoor vier van haar familieleden bijna omkwamen. Volgens Tesla had het remsysteem naar behoren gefunctioneerd. Het bedrijf laat weten in onderhandelingen met de ontevreden vrouw verschillende oplossingen te hebben aangedragen. De eigenares zou erop staan haar Tesla in te ruilen, maar wil de wagen niet door een onafhankelijke partij laten controleren, aldus Tesla.

Zelfrijdende
Lees ook
Zelfrijdende Tesla met 'niemand achter stuur' tegen boom in VS: twee doden

Ontevreden Nederlandse Teslarijders

In oktober liet een groep ontevreden Nederlandse Teslarijders weten een collectieve rechtszaak voor te bereiden. De Tesla's zouden allerlei mankementen vertonen. Zo zouden auto's abrupt remmen op de snelweg door de Autopilot. Ook klagen ze over de slechte bereikbaarheid van het bedrijf. De Stichting Tesla Claim heeft het proefproces over de kwestie onlangs verloren

Zorgen
Lees ook
Zorgen om spiegelcamera in Tesla's: 'Beelden kunnen worden opgenomen'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl