Internet

Zuid-Korea: strengere regels voor online contact met Noord-Koreanen

19 april 2021 11:50 Aangepast: 19 april 2021 14:44
Beeld © Getty

Zuid-Koreanen die via internet contact hebben met inwoners van buurland Noord-Korea, krijgen te maken met aangescherpte regels.

De regering wil laten vastleggen dat ook toestemming gevraagd moet worden voordat e-mails of digitale bestanden worden uitgewisseld, schrijft persbureau Yonhap.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Hereniging had in januari al duidelijk gemaakt aan te sturen op nieuwe regels voor de uitwisseling van "immateriële zaken". Het departement verhelderde maandag het bijvoorbeeld gaat om de uitwisseling van boeken of films via het internet.

Een woordvoerder legde uit dat tegenwoordig steeds vaker gescande bestanden of software verstuurd worden via internet. Daarom moet de regelgeving op de schop om duidelijk te maken welke richtlijnen gelden voor het uitwisselen van dergelijke materialen. Het is de bedoeling dat de minister er straks toestemming voor moet geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

VS beschuldigen spionnen Noord-Korea van cyberaanvallen

Zuid-Koreanen hebben nu ook al toestemming van de overheid nodig voor contacten met inwoners van het buurland, waar het dictatoriale regime van Kim Jong-un aan de macht is. De landen hebben formeel nooit vrede gesloten na de Koreaanse Oorlog van de vorige eeuw. De strijdende partijen sloten destijds een wapenstilstand, maar geen volwaardig vredesverdrag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

VN: Noord-Korea stal kwart miljard aan cryptomunten

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van