Bestorming Capitool

Toezichtsraad Facebook stelt uitspraak Trump-schorsing uit

16 april 2021 19:08 Aangepast: 16 april 2021 19:12
Beeld © ANP

De raad van toezicht van Facebook doet "in de komende weken" uitspraak in de zaak rond het schorsen van het account van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. De raad noemt het grote aantal reacties van buiten als hoofdreden voor het uitstel.

De Facebook- en Instagramaccounts van Donald Trump werden in januari verwijderd, kort na de bestorming van het Capitool door zijn supporters. Volgens Facebook was Trump "een te groot risico" omdat hij met zijn accounts opriep tot geweld.

De toezichtsraad nam op 21 januari het besluit om de schorsing in behandeling te nemen. De raad kan mogelijk beslissen dat de schorsing onterecht was en moet worden teruggedraaid.

Volgens de statuten van de raad moet er binnen negentig dagen een uitspraak komen over een zaak die in behandeling is genomen. Dat zou dus voor komende woensdag moeten gebeuren.   

Miniatuurvoorbeeld
Ban

Twitter weigert oude berichten Trump opnieuw te publiceren

Negentigduizend opmerkingen

Met de aankondiging dat de uitspraak "in de komende weken" komt, geeft de toezichtsraad dus in feite aan dat het deze termijn niet kan halen. In een tweet  wijst de raad erop dat het de deadline voor het inleveren van reacties op de zaak had verlengd.

Ondertussen hebben negenduizend partijen via deze procedure hun mening gegeven over de zaak. De raad van toezicht zegt deze opmerkingen allemaal grondig te willen bestuderen voordat er een uitspraak wordt gedaan.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van