Elektrische auto's

Elektrische Porsche Taycan verkoopt even goed als de 911

16 april 2021 16:43 Aangepast: 16 april 2021 17:03

De elektrische Porsche Taycan wordt inmiddels vrijwel even vaak verkocht als de iconische Porsche 911-sportwagen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Porsche.

Porsche leverde in het eerste kwartaal 9072 Taycans af, maar 61 stuks minder dan van de Porsche 911, meldde het merk van de Volkswagen Group vrijdag.

Porsche-topman Detlev von Platen spreekt van 'een zeer positieve start van het jaar'. De verkoop van het automerk steeg met 36 procent in het eerste kwartaal, naar 71.986 voertuigen wereldwijd. "Dat was vooral te danken aan de nieuwe modellen van de elektrische Taycan", aldus Von Platen. De Porsche Taycan, die werd onthuld in 2019, concurreert onder meer met de Tesla Model S.

Dat de Porsche Taycan zo positief wordt ontvangen is goed nieuws voor moederbedrijf VW Group, schrijft Bloomberg, want Porsche leverde vorig jaar de grootste bijdrage aan de winst van het concern.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Porsche Taycan krijgt binnenkort een nieuw instapmodel

Macan

Porsche zag vooral de vraag in China toenemen. De compacte Macan SUV was het best verkochte model van het merk. Porsche komt in 2022 met een elektrische Macan, voorzien van technologie voor luxe elektrische auto's die is ontwikkeld in samenwerking met Audi. Dat zustermerk onthulde deze week de elektrische Audi Q4 e-tron

Von Platen verwacht dat de groei bij Porsche de komende tijd doorzet, ondanks dat de autobranche last heeft van het wereldwijde tekort aan chips.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Mercedes onthult elektrisch topmodel: de EQS met 770 km bereik

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van