Fold ‘n Roll

TCL toont telefoon die zowel oprolbaar als opvouwbaar is

15 april 2021 11:51 Aangepast: 15 april 2021 11:52
Beeld © TCL

Het Chinese techbedrijf TCL heeft de concepttelefoon Fold 'n Roll onthuld. Het toestel kan zowel opgevouwen als uitgerold worden, zodat je een nog groter schermoppervlak krijgt.

TCL toonde het concept in een video. De Fold ‘n Roll begint in opgevouwen stand als een telefoon met aan beide kanten een 6,87 inch-scherm, dat over het scharnier doorloopt. Als de telefoon wordt opengeklapt, is het scherm vrijwel vierkant en 8,85 inch groot: het grootste scherm in een vouwtelefoon tot nu toe.

De volgende truc van de Fold ‘n Roll maakt het scherm nog groter. Het scherm kan in de breedte nog wat worden uitgerold, zodat een 10 inch-tablet met een beeldverhouding van ongeveer 4:3 ontstaat.

Eerder waren er al telefoons die groter werden door ofwel een vouwscherm, ofwel een rolscherm. Niet eerder werden beide methoden gecombineerd om tot een smartphone met drie standen te komen.

De Fold ‘n Roll is nog nadrukkelijk een concept, TCL heeft nog geen concrete plannen om zo'n soort telefoon op de markt te brengen. TCL laat vaker opvallende concepten zien, waarvan delen soms later worden gebruikt in toestellen die wel op de markt komen.

De eerste vouwtelefoon van TCL komt later dit jaar wel echt op de markt. Ook brengt het bedrijf binnenkort nieuwe reguliere smartphones uit, waaronder in Nederland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De oprolbare tv van LG kost in Nederland een ton

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van