Borrelen in 3D-wereld

Videochatdienst Mibo groeit hard door virtuele borrels

14 april 2021 14:01 Aangepast: 14 april 2021 14:24

Het Nederlandse videochatplaform Mibo is sinds oktober al door bijna een kwart miljoen mensen gebruikt. De dienst, gericht op virtuele borrels, krijgt nu een nieuwe investering van 1 miljoen euro.

Bij Mibo verschijnen alle gespreksdeelnemers niet standaard in een soort rooster van kleine schermpjes op het beeldscherm. In plaats daarvan combineert de dienst de bekende digitale vergadering met rondlopen in een 3D-wereld.

Deelnemers kunnen vrij rondlopen in omgevingen als een digitaal tropisch eiland of een virtuele workshopruimte en horen anderen luider naarmate ze dichterbij komen. Met de nieuwe investering denkt de dienst de komende tijd sneller te kunnen uitbreiden.

Virtuele borrels en netwerkevenementen

Het platform is speciaal gemaakt voor informele bijeenkomsten, bijvoorbeeld een bedrijfsborrel of een netwerkevenement. "Zoom en andere zakelijke videoconferencing-tools zijn simpelweg niet gemaakt voor informele groepsbijeenkomsten. Daarom hebben we Mibo bedacht", aldus oprichter Taco Ekkel. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook start test met Clubhouse-concurrent met audio en video

Multinationals

Onder de betalende klanten bevinden zich volgens hem al teams van veel multinationals waaronder Microsoft, Google, Netflix, Disney, Nike, Warner Bros. en Unicef.

De nieuwe investering wordt geleid door Peak Capital. "Vanaf het eerste moment, toen Mibo ons opzocht voor advies, wist ik dat ze iets bijzonders op het spoor waren", zegt managing director Stefan Bary van de investeerder. Mibo zal het geld gebruiken voor groei van het team, uitbreiding van het platform en versnelling van internationale groei.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Moe van het videovergaderen? Dan ligt een ongeluk op de loer

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van