Ga naar de inhoud
Borrelen in 3D-wereld

Videochatdienst Mibo groeit hard door virtuele borrels

Het Nederlandse videochatplaform Mibo is sinds oktober al door bijna een kwart miljoen mensen gebruikt. De dienst, gericht op virtuele borrels, krijgt nu een nieuwe investering van 1 miljoen euro.

Bij Mibo verschijnen alle gespreksdeelnemers niet standaard in een soort rooster van kleine schermpjes op het beeldscherm. In plaats daarvan combineert de dienst de bekende digitale vergadering met rondlopen in een 3D-wereld.

Deelnemers kunnen vrij rondlopen in omgevingen als een digitaal tropisch eiland of een virtuele workshopruimte en horen anderen luider naarmate ze dichterbij komen. Met de nieuwe investering denkt de dienst de komende tijd sneller te kunnen uitbreiden.

Virtuele borrels en netwerkevenementen

Het platform is speciaal gemaakt voor informele bijeenkomsten, bijvoorbeeld een bedrijfsborrel of een netwerkevenement. "Zoom en andere zakelijke videoconferencing-tools zijn simpelweg niet gemaakt voor informele groepsbijeenkomsten. Daarom hebben we Mibo bedacht", aldus oprichter Taco Ekkel. 

 

Facebook
Lees ook
Facebook start test met Clubhouse-concurrent met audio en video

Multinationals

Onder de betalende klanten bevinden zich volgens hem al teams van veel multinationals waaronder Microsoft, Google, Netflix, Disney, Nike, Warner Bros. en Unicef.

De nieuwe investering wordt geleid door Peak Capital. "Vanaf het eerste moment, toen Mibo ons opzocht voor advies, wist ik dat ze iets bijzonders op het spoor waren", zegt managing director Stefan Bary van de investeerder. Mibo zal het geld gebruiken voor groei van het team, uitbreiding van het platform en versnelling van internationale groei.

Moe
Lees ook
Moe van het videovergaderen? Dan ligt een ongeluk op de loer
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl