Ga naar de inhoud
Geen iPhone Mini meer

'Apple stopt in 2022 met kleine versie iPhone'

De iPhone 12 Pro, 12 Pro Max, 12 Mini en iPhone 12.

Apple zou volgend jaar geen kleine versie van een nieuwe iPhone meer op de markt brengen. De huidige iPhone 12 Mini verkoopt niet goed vergeleken met de grotere varianten.

Volgend jaar zou Apple komen met twee nieuwe iPhone 14-modellen met 6,1 en 6,7 inch schermen. De kleinere 5,4 inch versie, zoals de huidige iPhone 12 Mini, zou Apple dan schrappen, zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, die vaker juiste informatie heeft over Apples plannen.

De Mini-versie verkoopt momenteel het minst goed van de iPhone 12-modellen, bleek onlangs ook weer uit nieuwe verkoopcijfers. Wereldwijd was in januari de iPhone 12 de meest verkochte smartphone, gevolgd door de iPhone 12 Pro Max en de 12 Pro. De iPhone 12 Mini stond slechts op de achtste plek. Onlangs kwam al naar buiten dat Apple de productie van het iPhone 12 Mini fors zou hebben teruggeschroefd vanwege de tegenvallende vraag.

In september worden eerst de iPhone 13's verwacht, waarschijnlijk nog wel met een kleinere 5,4 inch variant. 

'Apple
Lees ook
'Apple schroeft productie iPhone 12 Mini fors terug'

iPhone 14

De topmodellen van de iPhone 14 van volgend jaar zouden volgens Kuo onder meer verbeteringen aan de camera's krijgen. Het zou gaan om een 1/1,3"-sensor en een 48 megapixel-camera. Ook zouden de iPhones volgen jaar ook opnames in 8K-kwaliteit kunnen maken.   

Volgende week dinsdag (20 april) houdt Apple een presentatie waarop het nieuwe producten aankondigt, maar nieuwe iPhones worden dan nog niet verwacht.

'Apple
Lees ook
'Apple brengt vingerafdrukscanner terug in iPhone 13'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl