Ga naar de inhoud
Onderzoek

'Veel ramadan-apps gaan slecht om met privacy'

De meeste ramadan-apps houden zich niet aan de privacywetgeving of zijn bijzonder onduidelijk over hun privacyvoorwaarden, blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl.

Het gaat om apps die onder andere bedoeld zijn om gebedstijden bij te houden en sociale contacten te stimuleren. Van de vijftig onderzochte apps zijn er 34 niet duidelijk over de manier waarop ze persoonsgegevens verwerken. 45 apps maken niks bekend over hoe ze gegevens beschermen.

Zeven van de apps hebben volgens VPNgids.nl niet eens een openbaar privacybeleid. De site noemt de gebedstijdenapp Miqat als voorbeeld.

Apple
iOS
Apple geeft adverteerders 'privacyvriendelijke' alternatieven voor tracking

Apps houden zich niet aan AVG

Negentig procent van de onderzochte apps geven nergens aan of ze zich aan de Europese privacywet AVG houden. Een app die dat wel deed, Muslim Pro, kwam vorig jaar in het nieuws omdat het bedrijf volgens Motherboard mogelijk gebruikersdata doorverkocht aan het Amerikaanse leger. De makers ontkennen dat.

Voor het onderzoek bekeek VPNGids.nl de privacyvoorwaarden van vijftig ramadan-apps. De grootste app was Muslim Pro, met vijftig miljoen downloads.

Google
Lees ook
Google waarschuwt lopende smartphonegebruikers: kijk omhoog
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl