Laptop

Microsoft kondigt Surface Laptop 4 met Ryzen-chip aan

13 april 2021 19:22 Aangepast: 13 april 2021 19:47
Beeld © Microsoft

Microsoft heeft de nieuwe Surface Laptop 4 aangekondigd met een sterkere processorchip. Bij aankoop kun je kiezen tussen een nieuwe elfde generatie Intel Core-processor of, voor het eerst, een AMD Ryzen-processor.

Dankzij de nieuwe chips heeft de laptop volgens Microsoft een langere batterijduur tot 19 uur. Ook qua schermformaat zijn er twee opties: een 13,5-inch en een 15-inch variant, allebei met een verhouding van 3:2.

Er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar, waaronder het traditionele zachte Alcantara-textiel en metaal.

De Surface Laptop 4 is vanaf vandaag te reserveren. Vanaf 27 april is de laptop in de winkel te verkrijgen, vanaf 1.129 euro. 

Verder lijkt de nieuwe Surface vooral erg op zijn voorganger, de Surface 3. Naast de laptop brengt Microsoft ook een nieuwe USB en wireless headset, een USB-C speaker en een webcam met een resolutie van 1080p op de markt. 

Miniatuurvoorbeeld
Go

Microsoft onthult verbeterde Surface Go en Surfacebook

Surface Duo-telefoon komt hierheen

Het bedrijf maakte verder bekend dat de Surface Duo-telefoon vanaf vandaag in Nederland te verkrijgen is. De Duo is een Android-smartphone met twee schermen met een scharnier er tussen. De telefoon kan zo worden opgevouwen.

De twee oled-schermen zijn allebei 5,6 inch groot. Je kan de twee displays afzonderlijk gebruiken, of combineren tot één groot scherm.

De Duo kost in Nederland vanaf circa 1.500 euro. De telefoon is al sinds vorig jaar in de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van