Eigen apparaat van Spotify

Spotify onthult Car Thing: audiogadget voor in de auto

13 april 2021 16:59 Aangepast: 13 april 2021 17:15

Spotify heeft zijn eerste eigen gadget onthuld. De Car Thing is een apparaatje dat het bedienen van de muziekdienst in de auto makkelijker moet maken.

Car Thing is volgens Spotify niet bedoeld om te concurreren met de infotainmentsystemen die al in auto's zitten. Het apparaatje heeft dan ook geen functies als navigatie, maar is er enkel en alleen om muziek en podcasts op Spotify te bedienen.

Car Thing kan aan het dashboard van een auto worden bevestigd, bijvoorbeeld door het tussen het ventilatierooster te steken. Het apparaatje heeft een klein touchscreen, een grote draaiknop en een kleine drukknop. Ook zitten bovenop vier snelknoppen waar gebruikers hun favorieten onder kunnen zetten, zoals afspeellijsten of podcasts. 

Car Thing is via bluetooth gekoppeld aan de telefoon van de gebruiker, en kan ook met zowel bluetooth of een aux-kabel aan de speakers van de auto of autoradio worden gekoppeld.

Spraakopdrachten

Gebruikers kunnen muziek bedienen met het spraakcommando 'Hey Spotify', of via het touchscreen. Dat is met grote knoppen en weinig informatie aangepast om volgens Spotify makkelijk en veilig tijdens het rijden te bedienen. De draaiknop is er niet voor het volume, maar om bijvoorbeeld zonder te kijken op de tast door nummers te bladeren.

Car Thing verschijnt in eerste instantie alleen in de VS, voor een beperkte groep Premium-abonnees. Die krijgen de gadget tijdelijk gratis, op termijn gaat Car Thing 80 dollar kosten. Er is nog geen informatie over beschikbaarheid in Europa.

Spotify begon onlangs met de uitrol van een eigen spraakassistent in zijn mobiele apps, te activeren met 'Hey Spotify'. Die functie moet de komende maanden voor meer gebruikers op Android en iOS beschikbaar komen. Het is nog niet bekend wanneer dit in Nederland werkt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify komt met abonnement met betere geluidskwaliteit

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van