Sociale media

Facebook zegt sorry: Franse plaats Bitche per abuis geblokkeerd

13 april 2021 14:07 Aangepast: 13 april 2021 14:52

Het Franse Bitche is weer te vinden op Facebook. Dat had de pagina van de Noord-Franse gemeente drie weken geleden geblokkeerd, kennelijk door een vertaalfout.

De gemeente had te horen gekregen dat de gebruiksvoorwaarden waren overtreden. "De naam van onze plaats lijkt verkeerd te zijn uitgelegd", zei burgemeester Benoit Kieffer. Facebook dacht mogelijk aan het Engelstalige scheldwoord 'bitch'.

Het bedrijf heeft inmiddels toegegeven dat sprake was van een "incorrecte analyse" door een algoritme. De pagina 'Ville de Bitche', die zo'n 2350 volgers heeft, kan weer worden bezocht.

De gemeente had in de tussentijd al een andere pagina opgezet, met de neutrale naam Mairie 57320. Dat cijfer verwees naar de postcode. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Facebook is laks met aanpak nepaccounts door overheden'

Het incident laat volgens burgemeester Kieffer nog maar eens zien dat niet alle taken uitbesteed kunnen worden aan computersystemen.

Het is niet de eerste keer dat het circa 5000 inwoners tellende Bitche in de problemen raakt op Facebook. De pagina's van de beroemde lokale citadel en de plaatselijke golfclub zijn in het verleden ook tijdelijk geblokkeerd geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Uit het archief:

Fatsoenspolitie Facebook blokkeert foto zeemeermin

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van