Apple Event

Apple-event op 20 april: wat wordt er verwacht?

13 april 2021 18:08 Aangepast: 13 april 2021 20:41
Beeld © ANP

Apple geeft volgende week dinsdag een virtuele presentatie waarbij nieuwe producten worden aangekondigd.

Apple heeft vanavond de media uitgenodigd voor het virtuele evenement op 20 april om 19 uur Nederlandse tijd. De slogan bij de uitnodiging luidt 'Spring Loaded'. Het is de eerste productpresentatie van Apple dit jaar.

Eerder op de dag lekte via de virtuele assistent Siri de datum van de volgende Apple-presentatie al uit. Apple houdt zijn productpresentaties meestal vanuit een theater bij zijn hoofdkwartier in het Amerikaanse Cupertino. Vanwege corona is daar geen publiek bij aanwezig.

 

Nieuwe iPad Pro en Apple TV

Er gaan geruchten over verschillende aanstaande producten die onthuld zouden worden, zoals een nieuwe iPad Pro met miniled-scherm en de langverwachte AirTags-zoeklabels waarmee verloren voorwerpen zijn terug te vinden. 

Verder gaan er geruchten over een nieuwe iPad Mini met kleinere schermranden en nieuwe iMacs. Ook presenteert Apple mogelijk een nieuwe Apple TV met een snellere chip en een verbeterde afstandsbediening. 

Tijdens het event kondigt Apple waarschijnlijk ook iOS 14.5 aan, met onder meer strengere privacyregels die het tracken van gebruikers moeten tegengaan.

AirPods en iPhones

Nieuwe AirPods zouden volgens een bekende analist pas in het derde kwartaal op de markt komen. De opvolgers van de iPhone 12 worden ook pas in september verwacht.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van