Snorfietsen

Een derde van nieuwe snorfietsen is nu elektrisch

13 april 2021 09:59 Aangepast: 13 april 2021 10:11

De verkoop van nieuwe snorfietsen is naar recordhoogte gestegen. In maart werden 5925 snorfietsen geregistreerd. Dat was de beste maand maart ooit voor de verkoop van de tweewielers. Van de verkochte snorfietsen was een derde elektrisch aangedreven.

Volgens de afspraken van het klimaatakkoord worden er vanaf 2025 in Nederland alleen nog maar nieuwe snorfietsen met elektrische aandrijving verkocht. De nieuwe cijfers nu tonen volgens branchevereniging Bovag aan dat de branche "prima op schema" ligt. 

In het eerste kwartaal werden in totaal 11.885 nieuwe snorfietsen verkocht. Dat is bijna de helft meer dan een jaar eerder. Het aandeel elektrische snorfietsen was 35 procent.

De populariteit van de snorfiets komt deels ook door de coronacrisis. Door de crisis is er namelijk een grotere vraag naar individuele vervoersvormen voor dagelijks gebruik. Het rijwiel bleek een goed alternatief voor het openbaar vervoer. De verkoop van gebruikte snorfietsen steeg met 4 procent tot 8241 stuks.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

De eerste e-scooter van Segway: hoe rijdt-ie?

Nederland telde op 1 april dit jaar ruim 804.000 geregistreerde snorfietsen. Daarvan waren er ruim 47.000 elektrisch aangedreven, wat neerkomt op circa 6 procent van het totaal.

Het aantal nieuwe bromfietsen dat werd verkocht daalde in het eerste kwartaal. Ten opzichte van een jaar geleden werd er bijna 4 procent minder geregistreerd en kwam het totaal uit op 4206. Dat aantal is exclusief de snelle elektrische fietsen, de zogeheten speed pedelecs, die ook een bromfietskenteken hebben. Ook te verkopen van tweedehands brommers daalde licht tot krap 4000.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Veel meer e-bikes en elektrische snorfietsen verkocht door corona'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van