Ga naar de inhoud
Ook HomePod met scherm

'Apple werkt aan combinatie Apple TV en HomePod-speaker'

De originele HomePod, te koop tussen 2018 en 2021.

Apple zou aan meerdere nieuwe varianten van zijn HomePod-speaker werken, onder meer een versie met ingebouwde Apple TV.

De combinatie van een HomePod en een Apple TV zou nog in een vroeg stadium zijn, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. De speaker zou naast een Apple TV ook een ingebouwde camera bevatten, om videobellen op tv mogelijk te maken.

Het apparaat zou functies als muziek luisteren en het bedienen van slimme assistent Siri combineren met Apple TV-functies als het kijken van films en series en het spelen van games. Met de combinatie van producten zou Apple meer voet aan de grond willen krijgen in de markt voor slimme speakers.

Apple
Lees ook:
Apple stopt met HomePod, mini-versie blijft wel te koop

Concurrenten achterna

Apple stopte onlangs met de productie van zijn originele HomePod-speaker uit 2018. Wel kwam het bedrijf met de kleinere, goedkopere HomePod Mini. De huidige Apple TV 4K stamt uit 2017. Beide apparaten hebben nooit een groot marktaandeel gekregen, Apple zou dat willen veranderen met een combinatieproduct.

Concurrent Amazon kwam eerder al met de Fire TV Cube, een slimme speaker met ingebouwde tv-functies. Amazon heeft daarnaast een slimme speaker met een draaibaar scherm dat de gebruiker rondom kan volgen.

E-bikes
Lees ook:
E-bikes VanMoof terug te vinden met Apples Find My-tracker

Slimme speaker met scherm

Apple zou ook aan zo'n apparaat werken. Een testopstelling zou bestaan uit een HomePod waar een iPad met een robotarm aan bevestigd is. Ook dat apparaat zou een camera bevatten, voor videochats. Veel Apple-concurrenten hebben inmiddels slimme speakers met een scherm, dat gebruikt kan worden van videobellen tot het makkelijker bedienen van smart home-gadgets.

Er gaan al langer geruchten over de komst van een nieuwe Apple TV. Dat apparaat zou onder meer een nieuwe afstandsbediening hebben, die vindbaar zou zijn via de Zoek mijn-app die vorige week werd uitgebreid.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl