Ga naar de inhoud
Schermtijd

Ouders vinden beperken schermtijd kinderen grootste uitdaging

Vier op de tien ouders vinden het beperken van schermtijd de grootste uitdaging in de opvoeding van hun kinderen.

Dat meldt Multiscope na een onderzoek onder ruim 1.200 ouders en toekomstige ouders.

De grootste uitdaging voor meer dan 1 miljoen ouders is het beperken van de schermtijd van het kind. Vier op de tien (41%) ouders vinden dit moeilijk. Vrouwen vinden het beperken van schermtijd (44%) vaker lastig dan mannen. 

Ook consequent zijn (27%) en het kind niet te veel verwennen (16%) worden vaak genoemd. De top vijf wordt gecomplementeerd door genoeg tijd doorbrengen met (16%) en minder vaak boos worden op (16%) de kinderen. Toekomstige ouders verwachten dat consequent zijn (32%) de grootste uitdaging zal zijn.

Oogarts:
Lees ook
Oogarts: ernstige problemen op de loer door toegenomen schermtijd

'Slecht voor de ogen'

De schermtijd is door de coronapandemie nog meer toegenomen. Caroline Klaver waarschuwde onlangs ervoor de schermtijd van kinderen te beperken. Lang naar voorwerpen kijken die dichtbij zijn kan voor een negatieve ontwikkeling van de ogen zorgen. Klaver: "Het is echt schadelijk voor kinderen. Het oog is in de groei tijdens de kindertijd. Je kunt die groei beïnvloeden met je leefomstandigheden."

Het beste is als kinderen zich houden aan de 20-20-2-regel, aldus Klaver. "Twintig minuten naar een scherm kijken en dan twintig seconden in de verte kijken. En twee uur per dag naar buiten."

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl