Schermtijd

Ouders vinden beperken schermtijd kinderen grootste uitdaging

12 april 2021 10:34 Aangepast: 12 april 2021 14:11

Vier op de tien ouders vinden het beperken van schermtijd de grootste uitdaging in de opvoeding van hun kinderen.

Dat meldt Multiscope na een onderzoek onder ruim 1.200 ouders en toekomstige ouders.

De grootste uitdaging voor meer dan 1 miljoen ouders is het beperken van de schermtijd van het kind. Vier op de tien (41%) ouders vinden dit moeilijk. Vrouwen vinden het beperken van schermtijd (44%) vaker lastig dan mannen. 

Ook consequent zijn (27%) en het kind niet te veel verwennen (16%) worden vaak genoemd. De top vijf wordt gecomplementeerd door genoeg tijd doorbrengen met (16%) en minder vaak boos worden op (16%) de kinderen. Toekomstige ouders verwachten dat consequent zijn (32%) de grootste uitdaging zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Oogarts: ernstige problemen op de loer door toegenomen schermtijd

'Slecht voor de ogen'

De schermtijd is door de coronapandemie nog meer toegenomen. Caroline Klaver waarschuwde onlangs ervoor de schermtijd van kinderen te beperken. Lang naar voorwerpen kijken die dichtbij zijn kan voor een negatieve ontwikkeling van de ogen zorgen. Klaver: "Het is echt schadelijk voor kinderen. Het oog is in de groei tijdens de kindertijd. Je kunt die groei beïnvloeden met je leefomstandigheden."

Het beste is als kinderen zich houden aan de 20-20-2-regel, aldus Klaver. "Twintig minuten naar een scherm kijken en dan twintig seconden in de verte kijken. En twee uur per dag naar buiten."

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van