Elektrische auto's

Zorgen om brandgevaar accu Opel Ampera E

12 april 2021 11:28 Aangepast: 12 april 2021 11:30

Veiligheidsexperts maken zich zorgen over de veiligheid van de elektrische auto Opel Ampera E's.

Dat meldt consumentenprogramma Kassa. Eigenaren van deze elektrische auto’s zijn opgeroepen de wagen terug te brengen naar de garage omdat die volledig opgeladen brandgevaarlijk kan zijn. Uit veel reacties die bij Kassa binnenkomen, blijkt echter dat de software-update in de garage niet goed wordt uitgevoerd.

Opel Nederland adviseerde bezitters eerder in een brief hun auto niet te parkeren naast hun woning of in een garage, totdat de maximale capaciteit van hun accu met 10 procent is teruggebracht. Maar auto-eigenaren geven aan dat in de Opel-garage slechts 3 tot 5 procent van de maximale accucapaciteit is afgehaald. 

"Het is zorgwekkend dat deze modificatie volgens automobilisten niet conform voorschrift wordt uitgevoerd en dat zij hun auto nu niet veilig kunnen gebruiken", zegt Nils Rosmuller, lector energie en transportveiligheid van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) tegen Kassa.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Verkoop tweedehands elektrische auto's ruim verdubbeld

Opel Nederland zegt dat er door zijn techneuten hard wordt gewerkt aan mogelijkheden om de laadcapaciteit weer te verhogen zonder het risico. "Wij verwachten de betreffende klanten hierover op korte termijn nader te kunnen informeren."

Verzekeringsexpert Evert-Jeen van der Meer van Aon vindt dat de Ampera E-bezitters een nieuwe accu moeten krijgen, omdat hun auto nu minder waard is geworden. Hij adviseert hen ook bij Opel om een verlenging van de garantie te vragen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kia komt met GT-versie elektrische EV6 met 510 km bereik

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van