Ga naar de inhoud
NFT

Concert Don Diablo als NFT verkocht voor ruim 1 miljoen euro

De Nederlandse DJ Don Diablo heeft een digitaal concert verkocht voor meer dan een miljoen euro. De video van een uur, getiteld Destination Hexagonia, werd dit weekend als NFT online verkocht.

NFT staat voor 'non-fungible token', een digitaal voorwerp dat niet uitwisselbaar is voor iets anders. De markt voor dit soort dingen groeide de laatste maanden plotseling sterk. Zo veilde twittertopman Jack Dorsey zijn eerste tweet en werd een digitaal kunstwerk van Beeple verkocht voor ruim 69 miljoen dollar.

De koper van de nieuwe NFT van Don Diablo betaalde 600 Ether, een digitale munteenheid, voor het concert van Don Diablo. Dat is omgerekend zo'n 1,1 miljoen euro. Hij of zij is nu de enige eigenaar van de film. De Destination Hexagonia-NFT wordt geleverd in een unieke handgemaakte doos met een harde schijf die de enige kopie bevat.

Het concert is niet het eerste voorwerp dat Don Diablo als NFT verkocht. Onlangs verkocht hij ook een hologram van een nooit eerder uitgebracht liedje voor zo'n 200.000 dollar.

NFT
Lees ook
NFT van DJ Don Diablo met hologram levert 170.000 euro op
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl