Ga naar de inhoud
6,3 miljard uur

Kijkcijfers streamingplatform Twitch verdubbeld sinds vorig jaar

De kijkcijfers van gamestreamplatform Twitch zijn in 2020 verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar. Sinds het begin van de coronacrisis loopt het aantal uren dat bezoekers naar livestreams keken op het platform in sneltreinvaart op.

Dat werd in het eerste kwartaal van dit jaar alleen maar meer, schrijft softwareplatform Streamlabs op basis van data van analist Stream Hatchet. Twitch behaalde de afgelopen drie maanden een kijkcijferrecord, vooral door de toename van de populariteit van de Just Chatting-categorie.

'Just Chatting' houdt in dat de streamer geen games uitzendt, maar bijvoorbeeld met kijkers praat of andere niet-gamegerelateerde zaken toont. De categorie werd afgelopen jaar de meest bekeken groep video's op Twitch, met in totaal 522 miljoen bekeken uren.

Twitch
Wangedrag
Twitch gaat streamers die zich elders misdragen straffen

6,3 miljard uur

In totaal werd er afgelopen kwartaal 6,3 miljard uur naar streams op Twitch gekeken. Die cijfers lagen een jaar eerder in hetzelfde kwartaal nog veel lager: slechts 3,1 miljard uur.

Meer dan twaalf miljoen mensen streamden in het eerste kwartaal van 2021 iets op het videoplatform.

Facebook Gaming haalt YouTube in

Volgens de cijfers van Streamlabs blijft Twitch de absolute marktleider op het gebied van game-livestreams. De Amazon-dochter heeft 72,3 procent van de markt in handen. Waar YouTube Gaming en Facebook Gaming gaan nek aan nek met respectievelijk 15,6 en 12,1 procent marktaandeel.

Facebook Gaming groeit nog steeds flink, terwijl de kijkcijfers van YouTube Gaming dalen.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl