Bedrijfspolitiek

'PlayStation werkt aan PS5-remake van The Last of Us'

09 april 2021 19:40 Aangepast: 09 april 2021 19:48

Sony PlayStation werkt aan een remake van The Last of Us, de zombie-gameklassieker uit 2013, schrijft Bloomberg. De PlayStation 5-remake zou het idee zijn geweest van de kleine Visual Arts Service Group binnen het bedrijf, maar is inmiddels in handen van de oorspronkelijke maker Naughty Dog.

Volgens bronnen van Bloomberg die betrokken zijn bij het project, zou er veel spanning binnen PlayStation bestaan over de rol van de kleinere studio's van het bedrijf. Sony zou steeds meer de nadruk leggen op grote blockbustergames en daardoor weinig tijd en geld meer vrij maken voor kleinere interne passieprojecten.

Zo trok PlayStation dit jaar de stekker uit een studio in Japan, die kleinere games maakte zoals Gravity Rush en Everybody's Golf. De Amerikaanse studio Sony Bend zou zijn zinnen hebben gezet op een opvolger van hun Days Gone (2019), maar kreeg van het moederbedrijf te horen dat de eerste game niet genoeg goede recensies had gehad en te lang in ontwikkeling was geweest.

Sony Bend werkt nu aan een project van Naughty Dog. Daarnaast kreeg de studio in eerste instantie de opdracht een nieuwe Uncharted-game te maken. Daar had de studio geen zin in, volgens Bloomberg. Bend zou nu aan een nieuwe eigen titel werken.

Miniatuurvoorbeeld
Goodbye

Sony sluit digitale winkels PlayStation 3, PS Vita en PSP in juli

'Service Group wilde eigen games gaan maken'

De Visual Arts Service Group is een team binnen Sony dat meewerkt aan verschillende games van het bedrijf. De studio ambieerde echter een eigen game, en wou voorzichtig stappen in die richting zetten door zelf een remake van The Last of Us te maken.

De nieuwe Nederlandse chef van PlayStation's game studios, Hermen Hulst, schoof het project volgens Bloomberg door naar Naughty Dog. De remake zou in handen van de Service Group teveel geld en mankracht kosten. De studio speelt nu een faciliterende rol bij het project.

The Last of Us is een van de meest geliefde games van de jaren tien. Kort nadat de game in 2013 uit was gekomen, werd er ook een verbeterde versie voor PS4 op de markt gebracht.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van