Ga naar de inhoud
Schermtijd

Gebruik apps enorm toegenomen: gemiddeld ruim 4 uur per dag

De tijd die telefoongebruikers dagelijks aan apps besteden is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid. Gemiddeld is dat nu ruim vier uur per dag.

Gemiddeld besteden consumenten nu 4,2 uur per dag aan apps op hun smartphone, berekende app-analysebedrijf App Annie. Dat is 30 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2019. In Indonesië, Brazilië en Zuid-Korea is het appgebruik zelfs de vijf uur per dag gepasseerd.

Over Nederlands meldt het bureau geen aparte cijfers, wel over Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In die landen ligt het gemiddelde app-gebruik nu rond de 3 uur per dag, een half uur meer dan twee jaar geleden. In landen als de VS, Turkije en Mexico ligt het gemiddeld dagelijks gebruik boven de vier uur.

Terugkijken:
Kijk ook:
Terugkijken: de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro-smartphones

WhatsApp-concurrenten populairder

De grootste toename vond plaats in India, waar het gemiddeld gebruik van apps in 2019 nog op 2,5 uur per dag lag. In 2021 is dat gegroeid tot gemiddeld dagelijks 4,5 uur. De resultaten van het gebruik in uren zijn gebaseerd op die van duizenden Android-gebruikers, over iOS heeft App Annie geen cijfers wat betreft gebruiksduur.

Apps die begin dit jaar fors populairder zijn dan voorheen zijn onder meer chat-apps Signal en Telegram. De toename in downloads is waarschijnlijk te wijten aan nieuwe gebruikersvoorwaarden die WhatsApp had aangekondigd, zoals eerder ook al bleek. Absoluut gezien blijven TikTok, Facebook, WhatsApp en Instagram de lijst met meest gedownloade apps aanvoeren.

WhatsApp
Lees ook
WhatsApp test verplaatsen chatgeschiedenis tussen Android en iOS
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter