Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Verkoop tweedehands elektrische auto's ruim verdubbeld

De Renault Zoe rijdt volledig elektrisch. Beeld © Bright

Elektrische auto's zijn ook op de markt van tweedehands auto's steeds gewilder. In het eerste kwartaal verkochten autobedrijven ruim 2400 elektrische tweedehandsjes aan particulieren, meer dan twee keer zoveel als een jaar eerder.

De Renault Zoe, Nissan Leaf en BMW i3 waren de populairste tweedehands elektrische auto's in Nederland, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie BOVAG en databureau RDC.

In tegenstelling tot nieuwe elektrische auto's is er voor particulieren nog wel subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto. Die subsidie bedraagt 2000 euro.

3 miljoen

Van de 13,5 miljoen euro subsidie voor tweedehands elektrische auto’s dit jaar is in de eerste drie maanden ruim 3 miljoen euro aangevraagd. Dat betekent dat er nu nog voor ruim 5200 elektrische tweedehands auto’s overheidssubsidie over is.

'Proef
Lees ook
'Proef met slimme laadpalen voor elektrische auto's is succes'

Voorwaarden

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moeten de elektrische auto’s wel voldoen aan enkele eisen, zoals een actieradius van minimaal 120 kilometer en de oorspronkelijke nieuwprijs moet tussen de 12.000 en 45.000 euro zijn.

Meer dan de helft van de dit jaar aan particulieren verkochte elektrische tweedehands auto’s kon met subsidie worden gekocht.

Kijk ook onze review van de Volkswagen ID.4

Zorgen
Lees ook
Zorgen om spiegelcamera in Tesla's: 'Beelden kunnen worden opgenomen'