Bright Podcast 🎤

Bright Podcast: 'Hé Siri, waar is m'n VanMoof-fiets?'

08 april 2021 17:41 Aangepast: 08 april 2021 17:57
Beeld © Apple

Apple geeft derde partijen toegang tot zijn grote zoeknetwerk. Dat lijkt een kleine functie, maar het heeft stiekem toch meer voeten in de aarde. We praten je bij in deze Bright Podcast.

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Apple had woensdagavond nieuws: de app 'Zoek mijn' komt ook beschikbaar voor gadgets van andere bedrijven. Onder andere de nieuwste elektrische fietsen van het Nederlandse VanMoof zijn daarom straks te zien in de app. Verloren gadgets zonder eigen internetverbinding of gps kunnen dankzij de Zoek Mijn-app toch hun locatie doorgeven aan hun eigenaar, via de iPhone van elke willekeurige voorbijganger. Dat heeft grote gevolgen, en het openstellen van dat netwerk is ongebruikelijk voor Apple. Waarom zou het bedrijf dit doen? We bespreken het in deze podcast.

Ook in het tech-nieuws: LG stopt met smartphones, T-Mobile stort zich op glasvezel en de grote update voor Apple Arcade.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

E-bikes VanMoof terug te vinden met Apples Find My-tracker

Tips uit deze aflevering:

Podcast: Bestemming 2032, een podcast van ABN Amro gemaakt door voormalige Bright-collega’s Anic van Damme en Miriam van ‘t Veer. Over future food, de doe-het-zelf-huisarts, het cyberkantoor, de stad als service en dergelijke onderwerpen.

Serie: Invincible op Amazon Prime. Superheldenserie gebaseerd op een comic die weer overduidelijk is afgeleid van de DC-helden, met varianten op Batman, Superman, Wonder Woman en meer. Verhaal draait om de zoon van de soort van Superman, die net zijn eigen krachten begint te ontwikkelen. De serie is erg gewelddadig en de cast zit vol bekendheden, zoals JK Simmons, Seth Rogen, Sandra Oh en Gillian Jacobs.

Documentaire: Louis Theroux - Shooting Joe Exotic, het ‘ware verhaal’ achter de Netflix-hit Tiger King. Louis was 10 jaar geleden al voor zijn BBC-docu bij Joe Exotic. Hij ontdekt dat hij opnames heeft dat Joe zegt dat hij een huurmoordenaar inschakelt voor dierenrechtenactivist Carole Baskin. Die beelden zijn toen nooit uitgezonden. Louis vliegt naar de VS maar mag vervolgens bijna niemand spreken omdat iedereen heeft contract over seizoen 2 van Tiger King. De docu is deels zelfkritiek en deels kritiek op de makers van de serie. Toch boeiender dan je zou verwachten.

Artikel: Godzilla and Kong keep growing. But they’re no match for physics. Wired duikt in de natuurkunde achter de enorme vechtende wezens uit de bioscoopfilms. Binnenkort verschijnt GodGodzilla vs. Kong, waarin 's werelds grootste reptiel en 's werelds grootste aap het tegen elkaar opnemen. Wat zouden ze wegen, en kan je dan nog wel hard slaan? Wired heeft het uitgezocht.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van