Wangedrag

Twitch gaat streamers die zich elders misdragen straffen

07 april 2021 20:44 Aangepast: 07 april 2021 20:51
Beeld © Daniel Benavides, Creative Commons

Twitch gaat streamers die zich misdragen harder aanpakken. Het videoplatform zal vanaf nu ook het gedrag van streamers buiten het platform meenemen in de beoordeling als er straffen moeten worden uitgedeeld.

Bovendien huurt Twitch een externe partij in om onderzoek te doen naar seksueel misbruik en discriminatie. Dit bureau zal individuele zaken gaan beoordelen.

Het videostreamingsplatform van Amazon is populair onder gamers. Wangedrag is een bekend probleem van Twitch, waar de dienst nu harder tegen probeert op te treden.

Miniatuurvoorbeeld
Videoplatform

Gamestreamdienst Twitch verbiedt woorden 'simp', 'incel' en 'virgin'

Fysieke veiligheid van de Twitch-community

Een Twitch-streamer kan op twee manieren in de problemen komen voor zijn gedrag buiten Twitch. Ten eerste kijkt Twitch ook naar het gedrag buiten zijn platform als ze een melding binnenkrijgen dat iemand zich tijdens een stream heeft misdragen. Valt de streamer daarna het slachtoffer op Twitter lastig, dan neemt Twitch dat mee in de beoordeling.

Ten tweede zal Twitch nu actie ondernemen als er meldingen komen over extreem wangedrag buiten het platform. Blijkt dat een streamer elders betrokken is bij extreem geweld, of lid is van een terreur- of haatgroep, dan kan Twitch de streamer straffen. 

Ook seksueel wangedrag en "andere acties die de fysieke veiligheid van de Twitch-community aantasten" kunnen leiden tot maatregelen door het videoplatform. Gebruikers worden opgeroepen om meldingen van wangedrag naar een speciaal e-mailadres te sturen.  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van