Cryptomunt

Berichtendienst Signal test betaalfunctie in Verenigd Koninkrijk

06 april 2021 20:15 Aangepast: 06 april 2021 20:22

Berichtendienst Signal experimenteert in het Verenigd Koninkrijk met een betaalfunctie, kondigde Signal dinsdag aan. Voorlopig kun je via de functie anderen alleen met cryptomunt MobileCoin betalen.

Signal wil de privacy van gebruikers waarborgen via het gebruik van MobileCoin. Vanwege de technologie die dat betaalplatform gebruikt, kan Signal zelf niet bij je geld of betaalinformatie.

Met Signal Payments kunnen Britse gebruikers nu een digitale MobileCoin-portemonnee aan hun account verbinden. "Nu kun je geld naar vrienden of familie sturen," schrijft het bedrijf.

Miniatuurvoorbeeld
Berichtenapps

Telegram en Signal plots populairste apps na ophef over WhatsApp

'Britten: test ons systeem'

Signal roept Britse gebruikers op om de functie te testen en feedback te geven. Ze moeten zich daar wel eerst voor opgeven.

Het is de bedoeling dat de nieuwe betaaloptie ook naar andere landen wordt uitgerold, maar het is nog niet zeker wanneer.

De populariteit van Signal loopt de afgelopen maanden gestaag toe sinds WhatsApp aankondigde dat het buiten Europa data gaat delen met Facebook. De dienst werd ontwikkeld door een stichting, Signal Foundation, die zich inzet voor het beschermen van de privacy in wereldwijde digitale communicatie.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van