Clubhouse

Clubhouse voert betaalfunctie in: donaties aan sprekers

06 april 2021 18:58 Aangepast: 06 april 2021 19:04

De audiochatapp Clubhouse rolt een nieuwe functie uit waarmee gebruikers anderen in de app donaties kunnen sturen.

Clubhouse is maandag gestart met het invoeren van een betaalfunctie, waarmee gebruikers geld kunnen sturen naar anderen in de app. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een spreker die ze waarderen of een gespreksleider belonen met een donatie. Clubhouse is een app die bestaat rooms waarin gebruikers live in audio met elkaar praten. De app werd in februari snel populair, ook in Nederland. 

Alle gebruikers van Clubhouse kunnen vanaf vandaag betalingen versturen. De mogelijkheid om betalingen te ontvangen is nog alleen voor een kleine testgroep beschikbaar. De appmakers hopen dit binnenkort voor iedereen uit te rollen. 

Clubhouse zegt zelf aan de donatiefunctie geen geld te verdienen: al het geld gaat naar de gebruikers. Gebruikers betalen voor elke transactie wel een kleine vergoeding aan de betaalprovider Stripe. Betalen is onder meer mogelijk per creditcard. "Dit is de eerste van vele functies waarmee videomakers rechtstreeks op Clubhouse kunnen worden betaald", schrijven de appmakers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Clubhouse: is de babbel-app meer dan een hype?

Abonnementen en betaalde events

Onlangs heeft Clubhouse gezegd dat het naast donaties ook abonnementen wil mogelijk maken. Daarmee zouden gebruikers bijvoorbeeld toegang krijgen tot een serie van gesprekken.

Ook moet het mogelijk worden voor gebruikers om betaalde events en congressen via Clubhouse aan te bieden. Daarnaast wil Clubhouse het populaire gebruikers ook toestaan om door bedrijven gesponsorde rooms te starten.

Concurrentie

Clubhouse is nog alleen beschikbaar voor iOS en nieuwe gebruikers kunnen zich voorlopig alleen aanmelden op uitnodiging van bestaande gebruikers. Een Android-app laat volgens de makers van Clubhouse, de Amerikaanse startup Alpha Exploration, nog enkele weken op zich wachten. 

Veel grote techbedrijven bouwen intussen met Clubhouse vergelijkbare audiochatkamers. Onder andere Twitter, Facebook, Spotify, Discord en LinkedIn werken aan Clubhouse-achtige onderdelen. De audiochatfunctie Twitter Spaces wordt de komende weken naar alle gebruikers uitgerold.

Volg Bright op Clubhouse: voeg BrightNL toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify gaat de concurrentie aan met Clubhouse

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van