Contactloos betalen

Betaaldienst Google Pay binnenkort beschikbaar bij ABN Amro

06 april 2021 09:14 Aangepast: 06 april 2021 11:28

ABN Amro ondersteunt binnenkort de betaaldienst Google Pay. Het is de eerste grote Nederlandse bank die de mobiele betaalmethode belooft te ondersteunen.

Google Pay wordt in het tweede kwartaal van dit jaar toegevoegd aan het assortiment van ABN Amro, meldt de bank dinsdag. Een precieze startdatum maakt de bank nog niet bekend. In november begonnen kleinere banken in Nederland al met Google Pay: Bunq, N26 en Revolut.

Google Pay is een manier waarmee gebruikers hun betaalpas kunnen koppelen aan hun smartphone. Vervolgens kan die telefoon worden gebruikt als contactloos betaalmiddel in winkels, en is Google Pay beschikbaar op apps en sites als alternatief voor bijvoorbeeld iDeal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google Pay in Nederland gestart bij drie banken

ABN schrapte contactloze optie eerder

De meeste banken hebben al een mobiele betaalmethode in hun Android-app. Toch biedt Google Pay voordelen, vooral wat betreft de betaallimiet. Zonder Google Pay moet een extra pincode worden ingevoerd voor het betalen van grotere bedragen.

Bovendien stopte ABN Amro eind 2019 met zijn draadloze betaalmethode op Android, omdat die door te weinig klanten werd gebruikt.

Google Pay lijkt in veel aspecten op Apple Pay, een betaalmethode die er alleen is voor apparaten van Apple. ABN Amro was na ING de tweede grote Nederlandse bank die Apple Pay in 2019 ging ondersteunen. Klanten van ABN Amro gaan geen extra kosten betalen voor Google Pay, zoals dat ook bij Apple Pay niet het geval is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'ACM onderzoekt Apple Pay vanwege beperken keuzevrijheid'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van