Smartphones

LG stopt met smartphones: techreus geeft concurrentiestrijd op

05 april 2021 16:16 Aangepast: 05 april 2021 16:20
Beeld © Bright

De Zuid-Koreaanse techfabrikant LG stopt met de productie van smartphones en zich richten op andere projecten, zoals onderdelen voor elektrische auto's en slimme apparaten voor thuis.

LG wijst op de felle concurrentie op de markt voor smartphones en aanhoudende verliezen bij die activiteiten voor het bedrijf. De productie zal per 31 juli worden beëindigd.

LG behoorde tot een van de pioniers met smartphones met het systeem Android van Google. Het bedrijf maakte meerdere versies van de populaire LG Nexus-toestellen in samenwerking met Google.

De Zuid-Koreaanse techgigant had ooit een groot marktaandeel in de VS, maar heeft dat moeten inleveren aan aartsrivaal Samsung, dat al jaren koploper is op de smartphonemarkt. De laatste jaren had LG steeds meer last van de concurrentie van Chinese fabrikanten, zoals Huawei, OnePlus, Oppo en Xiaomi.

Al jaren grote verliezen

LG zei in januari dat wordt gekeken naar de opties voor de smartphone-divisie die al jarenlang verlieslijdend is. Naar verluidt werden er gesprekken met een Vietnamees bedrijf gevoerd over een verkoop van de telefoonactiviteiten, maar die liepen stuk door meningsverschillen over de waarde van patenten, schreven Zuid-Koreaanse media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'LG stopt met smartphones na jaren van forse verliezen'

Elektrische auto's en smarthome

Het bedrijf gaat nu meer inzetten op bijvoorbeeld componenten voor elektrische auto's. Er is al een samenwerking aangegaan met het Canadese Magna International op dat terrein. Er werd bij beleggers gespeculeerd dat dit samenwerkingsverband kan gaan bijdragen aan een elektrische auto van Apple.

Het wereldwijde marktaandeel van de smartphones van LG wordt geschat op 2 procent. Volgens marktonderzoekers verscheepte LG vorig jaar 23 miljoen mobiele telefoons, tegen 256 miljoen smartphones door Samsung.

LG is op het gebied van consumentenelektronica nog altijd een grote speler, bijvoorbeeld op de markten voor televisies en huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten en wasmachines. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Terugkijken: de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro-smartphones

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van